Την έσπασε στη Σίτι και χαμογέλασε στο «Έτιχαντ» η κακή Λίβερπουλ
i

©printscreen

Την έσπασε στη Σίτι και χαμογέλασε στο «Έτιχαντ» η κακή Λίβερπουλ

Ιάσονας Τσίλης 16:26 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:40 - 25.11.2023

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Premier League. Ανώτεροι οι «πολίτες» που προηγήθηκαν με τον Χάαλαντ (27'), λύτρωση για τους «ρεντς» με Άρνολντ στο 80'.

Χαμογέλασε στο τέλος η Λίβερπουλ! Οι «ρεντς» παρότι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, με τη Σίτι να είναι καλύτερη, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο με γκολ του Άρνολντ στο 80' πήραν το βαθμό της ισοπαλίας που τους κρατάει στο -1 από τους «πολίτες».

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε την κατοχή στο ξεκίνημα και έχασε την πρώτη φάση στο παιχνίδι.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟ SPORTAL

Στο 11', έπειτα από λάθος του Άλισον, ο Φόντεν έγινε αποδέκτης της μπάλας, όμως το τελείωμα του ήταν αδύναμο, με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.

Η Λίβερπουλ μπήκε σιγά - σιγά στο ρυθμό του παιχνιδιού και έφτασε κοντά στο γκολ στο 16', όταν μετά από σέντρα του Σαλάχ, ο Νούνιες έπιασε την κεφαλιά, με τον Έντερσον να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Άλισον υπέπεσε σε δεύτερο λάθος στο 27', το οποίο ήταν... μοιραίο.

Στην προσπάθεια του να παίξει γρήγορα τη μπάλα και να βγάλει τη Λίβερπουλ στην αντεπίθεση, έκανε ένα άτσαλο βολέ, η μπάλα πήγε στον Ακέ, ο οποίος «άδειασε» τους Σομποσλάι και Άρνολντ και πάσαρε στον Χάαλαντ ο οποίος πλάσαρε εύστοχα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Σίτι, πετυχαίνοντας παράλληλα το 50ο του γκολ στην Premier League.

Οι «πολίτες» λίγο έλλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 44', με τον Άλισον να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ που επιχείρησε ο Φόντεν έξω απ' την περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 52', μετά από ατομική ενέργεια του εξαιρετικού Ντοκού, ο οποίος πάσαρε στον Άλβαρες, αλλά το τελείωμα του Αργεντινού ήταν αρκετά άστοχο.

Η Λίβερπουλ έκανε αισθητή την παρουσία της για πρώτη φορά στην επανάληψη στο δεύτερο ημίχρονο, στο 72'. Μετά από ωραία ανάπτυξε, ο Σαλάχ έκανε την κάθετη πάσα για τον Νούνιες, ο Ουρουγουανός σούταρε κατευθείαν, αλλά ο Έντερσον ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.

Η Σίτι απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο 79'. Ο Ντοκού μπήκε στην περιοχή γύρισε για τον Χάαλαντ, ο Νορβηγός δεν πρόλαβε να εκτελέσει όπως ήθελε, με τον Άλισον να αποκρούει εξ' επαφής. Στη συνέχεια της φάσης, η Λίβερπουλ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Σαλάχ έδωσε στον Άρνολντ και εκείνος εκτέλεσε άψογα από τα όρια της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τους «ρεντς».

Ο Χάαλαντ έχει «σπάσει» όλα τα ρεκόρ: Με το γκολ κόντρα στη Λίβερπουλ έφτασε τα 50 πιο γρήγορα από κάθε άλλον! (vid)
PREMIER LEAGUE

15:16 - 25.11.2023

Ο Χάαλαντ έχει «σπάσει» όλα τα ρεκόρ: Με το γκολ κόντρα στη Λίβερπουλ έφτασε τα 50 πιο γρήγορα από κάθε άλλον! (vid)

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι Έρλινγκ Χάαλαντ έγινε ο πιο γρήγορος παίκτης στην ιστορία της Premier League που έφτασε τα 50 γκολ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Άντριου Κόουλ με 65 αγώνες.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας πίεσαν στο φινάλε και απείλησαν στο τελευταίο λεπτό με τον Χάαλαντ, η κεφαλιά του οποίου όμως πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Άλισον και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι κρίθηκε στην αδυναμία της Σίτι να το «καθαρίσει» στο δεύτερο ημίχρονο, που ήταν ξεκάθαρα ανώτερη και δεν μπόρεσε να πετύχει δεύτερο γκολ, ιδιαίτερα στο διάστημα 45-75', πριν δεχθεί την ισοφάριση.

MVP

Ο κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Τζέρεμι Ντοκού, ο οποίος ταλαιπώρησε πολύ τον Άρνολντ και γενικότερα όλη την άμυνα της Λίβερπουλ. Μπορεί να μην είχε συμμετοχή στο γκολ, ωστόσο ήταν ο νούμερο ένα κίνδυνος για την ομάδα του Κλοπ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Μάντσεστερ Σίτι έδωσε συνέχεια την εξαιρετική παράδοση που έχει χτίσει με τη Λίβερπουλ στο «Έτιχαντ» τα τελευταία χρόνια στην Premier League, μετρώντας πλέον τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες από το τελευταίο διπλό των «ρεντς», τον Ιανουάριο του 2016.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (14ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ