Ο Σαλάχ λατρεύει να παίζει κόντρα στη Σίτι: Το ιστορικό ρεκόρ και ο Ρούνεϊ (vid)

Μοχάμεντ Σαλάχ

i

©Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images/Ideal Images

Ο Σαλάχ λατρεύει να παίζει κόντρα στη Σίτι: Το ιστορικό ρεκόρ και ο Ρούνεϊ (vid)

Κώστας Τόπας 10:42 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 25.11.2023

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ... λατρεύει να παίζει κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και σήμερα (25/11, 14:30, LIVE Sportal) κυνηγάει ιστορικό ρεκόρ.

Η πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι οι αγώνες μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ εγγυώνται θέαμα. Αυτό αναμφίβολα θα συμβεί ξανά το Σάββατο (25/11, 14:30, LIVE Sportal), καθώς πρόκειται για σύγκρουση μεταξύ του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και του δεύτερου. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή με 28 βαθμούς, ενώ αυτή του Γιούργκεν Κλοπ ακολουθεί, έχοντας έναν βαθμό λιγότερο.

Υπάρχει τουλάχιστον ένας άνθρωπος στους «Reds» που θέλει να το αλλάξει αυτό. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο «Φαραώ» από το 2017 είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του. Ο Αιγύπτιος εγγυάται μεγάλο αριθμό γκολ κάθε χρόνο και μερικά από αυτά τα πετυχαίνει κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό ισχύει και για τα τέσσερα τελευταία ματς του απέναντι στους Πολίτες. Σε κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια, ο Σαλάχ ήταν ο άνθρωπος που νίκησε τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τους παίκτες του.

Ο Σαλάχ είναι επίσης σε καλό δρόμο για να σημειώσει ένα ιστορικό ρεκόρ. Ο 31χρονος επιθετικός έχει πλέον σκοράρει 12 φορές κόντρα στη Σίτι, όσες και ο Γουέιν Ρούνεϊ στην καριέρα του. Μόνο ένας παίκτης τα πήγε καλύτερα από τον Σαλάχ. Ο Ίαν Ρας, ο οποίος βρήκε δίχτυα συνολικά 15 φορές κόντρα στους πρωταθλητές Αγγλίας.