Ο Χάαλαντ έχει «σπάσει» όλα τα ρεκόρ: Με το γκολ κόντρα στη Λίβερπουλ έφτασε τα 50 πιο γρήγορα από κάθε άλλον! (vid)

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

PrtScr

Ο Χάαλαντ έχει «σπάσει» όλα τα ρεκόρ: Με το γκολ κόντρα στη Λίβερπουλ έφτασε τα 50 πιο γρήγορα από κάθε άλλον! (vid)

Κώστας Τόπας 15:16 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:20 - 25.11.2023

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι Έρλινγκ Χάαλαντ έγινε ο πιο γρήγορος παίκτης στην ιστορία της Premier League που έφτασε τα 50 γκολ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Άντριου Κόουλ με 65 αγώνες.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ για την 13η αγωνιστική της Premier League για να πετύχει ένα ιστορικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ακέ με υπέροχη ατομική προσπάθεια μοίρασε στον 23χρονο Νορβηγό στράικερ και αυτός με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με αυτόν τον τρόπο ο «Cyborg» έφτασε τα 50 γκολ σε 48 παιχνίδια. Είναι ο παίκτης που το έχει κάνει στα λιγότερα ματς. Είναι ένα ρεκόρ που ο Χάαλαντ φαινόταν πιθανό να φτάσει. 

Ο Νορβηγός σημείωσε 36 γκολ στο ντεμπούτο του στην Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι, καταρρίπτοντας το ρεκόρ μιας σεζόν. Έκτοτε δεν το έβαλε κάτω, έχοντας σημειώσει 14 γκολ πρωταθλήματος στις πρώτες 12 εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν.

Ο Χάαλαντ θα κυνηγάει τώρα τον Σίρερ για να φτάσει στα 100 γκολ. Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Premier League χρειάστηκε 124 αγώνες για να φτάσει στον αιώνα του. Ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Πολιτών μετά την ένταξή του από την Ντόρτμουντ το 2022, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως βασικό πρόσωπο στην ομάδα που κέρδισε πέρυσι την Premier league, το Champions League και το Κύπελλο Αγγλίας. Το περίφημο τρεμπλ