Το στοίχημα του Λεβαντόφσκι με τον Κλοπ που εκτόξευσε την καριέρα του: «Μου έδινε 50 ευρώ για κάθε φορά, που σκόραρα 10 γκολ στην ίδια προπόνηση»

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

i

©PrtScr youtube

Το στοίχημα του Λεβαντόφσκι με τον Κλοπ που εκτόξευσε την καριέρα του: «Μου έδινε 50 ευρώ για κάθε φορά, που σκόραρα 10 γκολ στην ίδια προπόνηση»

Κώστας Τόπας 12:01 - 24.11.2023

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μίλησε για πώς τον σημάδεψε η φιγούρα του Γιούργκεν Κλοπ κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ντόρτμουντ και το στοίχημα που είχαν βάλει οι δυο τους.

«Έβαλα κάποτε ένα στοίχημα με τον Γιούργκεν Κλοπ». Με αυτή τη φράση ξεκινά η ιστορία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο «The Players' Tribune» σχετικά με τον αντίκτυπο του προπονητή στην καριέρα του. Ο Πολωνός επιθετικός της Μπαρτσελόνα μιλά για τις δυσκολίες που βίωσε στα πρώτα του χρόνια στη Ντόρτμουντ και τη φόρμουλα που βρήκε ο Γερμανός τεχνικός για να αλλάξει τη δυναμική.

«Ήταν το 2010 και ήμουν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ για μερικούς μήνες. Ειλικρινά ήταν πολύ δύσκολο. Όταν έφτασα δεν μίλησα σχεδόν ούτε λέξη στα γερμανικά. Ο καιρός ήταν γκρίζος και βροχερός και με τον Κλοπ η ένταση στην προπόνηση ήταν πολύ υψηλή. Ήμουν απελπισμένος να αφήσω το στίγμα μου στον σύλλογο και ο Κλοπ ήθελε να με αμφισβητήσει», ξεκινά να θυμάται ο «Λέβα».

«Έτσι βάλαμε ένα μικρό στοίχημα τους πρώτους μήνες. Μου είπε: "Για κάθε προπόνηση που βάζεις 10 γκολ θα σου δίνω 50 ευρώ, αλλά αν δεν σκοράρεις θα με πληρώσεις". Τις πρώτες εβδομάδες έπρεπε να του πληρώνω σχεδόν κάθε μέρα 50 ευρώ. Γέλασε. Αλλά λίγους μήνες αργότερα τα πράγματα γύρισαν. Έτσι μια μέρα είπε: "Φτάνει! Εντάξει. Φτάνει. Τώρα είσαι πραγματικά έτοιμος". Αλλά στην πραγματικότητα δεν ήμουν. Δεν ήμουν έτοιμος ακόμα:. Τα παιχνίδια ήταν διαφορετικά από την προπόνηση. Ξεκίνησα τη σεζόν στον πάγκο και έπαιξα περισσότερο στο δεύτερο μέρος της σεζόν».

Ο Λεβαντόφσκι θυμάται πώς στη δεύτερη σεζόν δεν βρήκε αρκετά τη θέση του παίζοντας πίσω από τον επιθετικό, εκείνης της εποχής. Μια μέρα ρώτησε απευθείας τον Κλοπ: «Για να δούμε, τι θέλεις από μένα;» Τότε ήταν που είχαν μια συζήτηση που κατέληξε να απογειώσει την καριέρα του στη Ντόρτμουντ.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο ήταν εκτός κορυφής στην έναρξη της 14ης αγωνιστικής
LA LIGA

12:25 - 23.11.2023

Πότε ήταν η τελευταία φορά που Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο ήταν εκτός κορυφής στην έναρξη της 14ης αγωνιστικής

Η Χιρόνα κρατάει εκτός κορυφής τα τρία μεγάλα ονόματα του ισπανικού πρωταθλήματος και καταφέρνει να πετύχει κάτι που έκανε τελευταία φορά η Σεβίλλη.

«Τρεις μέρες αργότερα πέτυχα ένα χατ-τρικ και έδωσα ασίστ κόντρα στην Άουγκσμπουργκ. Κερδίσαμε 4-0 και ήταν ένα σημείο καμπής. Τώρα συνειδητοποιώ ότι η συζήτηση με τον Γιούργκεν ήταν σαν αυτές που θα ήθελα να είχα με πατέρα. Ένα από αυτά που δεν είχα καταφέρει να έχω εδώ και πολλά χρόνια. Θα μπορούσα να μιλήσω με τον Γιούργκεν για οτιδήποτε. Θα μπορούσα να τον εμπιστευτώ. Είναι οικογενειάρχης και έχει πολλή ενσυναίσθηση με ό,τι συμβαίνει στην ιδιωτική σου ζωή», κατέληξε ο επιθετικός των «μπλαουγκράνα».