Λέιλα Περέιρα: Ποια είναι η γυναίκα που έφερε επανάσταση σε όλο το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας – Οι ενέργειες και τα κατορθώματά της
i

© Instagram

Λέιλα Περέιρα: Ποια είναι η γυναίκα που έφερε επανάσταση σε όλο το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας – Οι ενέργειες και τα κατορθώματά της

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:07 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:07 - 31.03.2024

Ποια είναι η Λέιλα Περέιρα, που θεωρείται η πιο ισχυρή γυναίκα στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας.

Αν ρίξει κανείς μία ματιά στον λογαριασμό της Λέιλα Περέιρα στο instagram μία λέξει θα έρθει στο μυαλό του: ποδόσφαιρο. Η Βραζιλιάνα επιχειρηματίας έχει καταφέρει την τελευταία δεκαετία να ανέβει όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας και να φτάσει μέχρι την προεδρία της Παλμέιρας.

Η Λέιλα Περέιρα γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1964. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της γνωρίστηκε με τον Χοσέ Ρομπέρτο Λαμάτσια, ιδρυτή της Crefisa, με την οποία ξεκίνησε να εργάζεται ως νομική σύμβουλος. Ανέλαβε θέση προέδρου στην εταιρεία του συζύγου της το 2008.

Η σχέση της με την Παλμέιρας ξεκίνησε το 2015, όταν η Crefisa έγινε χορηγός της. Τότε η ομάδα της Βραζιλίας μαχόταν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Το 2017, η Λέιλα Περέιρα μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και τον Νοέμβριο του 2021 εκλέχθηκε πρόεδρος. Έγινε, έτσι, η πρώτη γυναίκα στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας που κατέλαβε τόσο σημαντική θέση.

Από την άφιξη της Περέιρα στον προεδρικό θώκο, η Παλμέιρας έχει κατακτήσει έξι τίτλους, ενώ ανάλογες επιτυχίες έχει και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του συλλόγου. Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από το 2020 ο Αμπέλ Φερέιρα, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Πορτογάλου προπονητή ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που πήραν μέρος μόνο γυναίκες δημοσιογράφοι. Ήταν μία κίνηση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και εκείνη απάντησε: «Τους είπα, «Μην γίνεστε υστερικοί», αυτό ακριβώς λένε όταν διαμαρτυρόμαστε για κάτι. Δεν ζητάμε ειδικά προνόμια. Θέλουμε απλώς μια ευκαιρία να δείξουμε ότι έχουμε ό,τι χρειάζεται, ότι αξίζουμε τη θέση μας στο ποδόσφαιρο», σημείωσε η επιχειρηματίας.

Η Λέιλα Περέιρα είναι η πέμπτη πλουσιότερη γυναίκα στη Βραζιλία. Η περιουσία της εκτιμάται στα επτά δισεκατομμύρια δολάρια. Η θητεία της στην Παλμέιρας ολοκληρώνεται το τέλος του 2024 και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Λέιλα Περέιρα θα βρεθεί σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αφού στη Βραζιλία ήδη θεωρείται αναπόφευκτη η κάθοδός της στην πολιτική. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα έβλαπτε το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας αλλά και το οικοδόμημα της Παλμέιρας.

Ασταμάτητος Έντρικ: Το 17χρονο wonderkid σκόραρε ξανά για τρίτη φορά σε πέντε ημέρες και οδήγησε στον τελικό την Παλμέιρας (vid)
REST OF THE WORLD

11:15 - 29.03.2024

Ασταμάτητος Έντρικ: Το 17χρονο wonderkid σκόραρε ξανά για τρίτη φορά σε πέντε ημέρες και οδήγησε στον τελικό την Παλμέιρας (vid)

Ο «καυτός» 17χρονος Έντρικ, μετά τα γκολ που σημείωσε κόντρα σε Αγγλία και Ισπανία βρήκε δίχτυα για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι και οδήγησε την Παλμέιρας στον τελικό του πρωταθλήματος Παουλίστα στη Βραζιλία.

Στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες της η επιχειρηματίας ποζάρει στο «Μπερναμπέου» αφού ακολούθησε την Εθνική Βραζιλίας στο φιλικό με την Ισπανία. Κατέχει, άλλωστε, θέση αρχηγού αποστολής, μία από τις μοναδικές γυναίκες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

«Κανείς (σ.σ από την ομοσπονδία) δεν λέει τίποτα, αλλά εγώ, ως γυναίκα εδώ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας, πρέπει να πάρω θέση για τις περιπτώσεις του Ρομπίνιο και του Ντάνι Άλβες. Αυτό είναι ένα χαστούκι σε όλες μας τις γυναίκες, ειδικά η περίπτωση του Ντάνιελ Άλβες, που πλήρωσε για την ελευθερία του. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για μένα να πάρω θέση. Κάθε περίπτωση ατιμωρησίας είναι ο σπόρος του επόμενου εγκλήματος», σημείωσε η Λέιλα Περέιρα για τις πρόσφατες υποθέσεις του Ρομπίνιο και του Ντάνι Άλβες που καταδικάστηκαν για βιασμό.