H Λειψία νίκησε τη Στουτγκάρδη και πλησίασε την Μπάγερν (2-1) - Βασικός ο Καστανάρας με τους Σουηβούς
i

Παίκτες Λειψίας και ο Σομποσλάι/ Stuart Franklin/Getty Images

H Λειψία νίκησε τη Στουτγκάρδη και πλησίασε την Μπάγερν (2-1) - Βασικός ο Καστανάρας με τους Σουηβούς

Sportal newsroom 23:37 - 27.01.2023 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 27.01.2023

Η Λειψία επικράτησε με σκορ 2-1 κόντρα στη Στουτγκάρδη, φτάνοντας πλέον μία ανάσα από την κορυφή της Bundesliga. O Τόμας Καστανάρας αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός στην ενδεκάδα των φιλοξενούμενων.

Έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Ντομινίκ Σομποσλάι, η Λειψία επικράτησε με 2-1 της Στουτγκάρδη και με αυτόν τον τρόπο έφτασε πιο κοντά στη κορυφή της Bundesliga, περιμένοντας την επερχόμενη αναμέτρηση της Μπάγερν με την Άιντραχτ. 

Η φιλοξενούμενη μπορεί να έχασε, όμως ένας από τους παίκτες της είχε ξεχωριστή μέρα αφού ο Έλληνας Τόμας Καστανάρας έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός με την ομάδα, την ώρα που στον πάγκο βρισκόταν ο συμπατριώτης του Αντώνης Αηδόνης.

Στα του αγώνα, ο Σομποσλάι έδωσε στο 25ο λεπτό το προβάδισμα για την γηπεδούχο, έπειτα από μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Λίγα λεπτά αργότερα (33') ο Αντρέ Σίλβα θα μπορούσε να κάνει ευκολότερο το έργο της ομάδας του, εντούτοις η κεφαλιά του κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα.

Το 2-0 έκανε και πάλι ο Ούγγρος στο 50', κάνοντας ένα σουτ ακριβείας το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Μούλερ. Το μόνο που κατάφερε η Στουτγκάρδη ήταν να μειώσει σε 2-1 από τα 11 μέτρα, έπειτα από την εύστοχη εκτέλεση του Φιούριχ που παραλίγο να αποκρούσει ο Μπλάσβιτς