«H AEK εξετάζει την περίπτωση του Λεωνίδα Στεργίου», σύμφωνα με τους Ελβετούς

Λεωνίδας Στεργίου

i

©Photo by ANP via Getty Images/Ideal Images

«H AEK εξετάζει την περίπτωση του Λεωνίδα Στεργίου», σύμφωνα με τους Ελβετούς

Κώστας Τόπας 12:48 - 16.06.2023

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την Ελβετία, ο Λεωνίδας Στεργίου βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ αναζητεί ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και γι' αυτό εξετάζονται αρκετά ονόματα ποδοσφαιριστών από τους «κιτρινόμαυρους». Ενα από αυτά, σύμφωνα με τα όσα γράφουν στην Ελβετία, είναι αυτό του Λεωνίδα Στεργίου.

Ο 21χρονος αμυντικός αγωνίζεται στη Σεντ Γκάλεν, με την οποία φέτος μέτρησε 39 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, αλλά όπως αναφέρεται δύσκολα θα μείνει στην ελβετική ομάδα. Εκτός από το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, η ιστοσελίδα blick.ch, τονίζει πως και η Γκλάντμπαχ εξετάζει την περίπτωση του δεξιοπόδαρου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος έχει παίξει και ως δεξιός μπακ.

Το who is who του Λεωνίδα Στεργίου

Ο Λεωνίδας Στεργίου μεγάλωσε στην Ελβετία και ποδοσφαιρικά. Έχει παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές της Ελβετίας και συγκεκριμένα στις Κ15, Κ16, Κ17, Κ19 μέχρι την Κ21, όπου σε αρκετές περιπτώσεις φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Έχει ύψος 1,81, είναι γρήγορος για κεντρικός αμυντικός και συχνά παίζει και δεξί μπακ. Ο πατέρας του κατάγεται από την Ελλάδα, ενώ η μητέρα του είναι από τη Σερβία. Γεννήθηκε στο Βάτβιλ του Τόγκενμπουργκ, μια περιοχή 9.000 κατοίκων. Η Ελλάδα δεν είναι ξένη γι’ αυτόν. Συχνά έρχεται για διακοπές και απολμαβάνει διάφορα μέρη του τόπου μας.

Η αξία του ήδη εκτιμάται στα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ διανύει το 21ο έτος της ηλικίας του έχει με την πρώτη ομάδα της Σεντ Γκάλεν ήδη 153 ματς! Με ένα γκολ και δύο ασίστ. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον φαν’τ Σχιπ, τον είχε στα πλάνα του, αλλά ο ίδιος έκανε ντεμπούτο με την Ελβετία.