Λέστερ: Αθλητική επιτυχία και οικονομικό δράμα - Ανακοινώθηκε «ζημιά» άνω των 100 εκατ. ευρώ

Τζέιμι Βάρντι

i

©Photo by James Williamson - AMA/Getty Images

Λέστερ: Αθλητική επιτυχία και οικονομικό δράμα - Ανακοινώθηκε «ζημιά» άνω των 100 εκατ. ευρώ

Κώστας Τόπας 15:11 - 03.04.2024

Σε οικονομική κρίση βρίσκεται η Λέστερ, η οποία αποκάλυψε οικονομική ζημιά άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ για το έτος 2023 και βρίσκεται αντιμέτωπη με βαριά «καμπάνα».

Η Λέστερ τα έχει ζήσει όλα τα τελευταία χρόνια. Από την κατάκτηση της Premier League στο μεγαλύτερο κατόρθωμα στην πρόσφατη ιστορία του ποδοσφαίρου μέχρι τον υποβιβασμό της στην Championship. Και από το να είναι στα πρόθυρα να ανέβει ξανά στην Premier League, οι «αλεπούδες» υπέστησαν νέο «σοκ».

Αυτή η σεζόν δεν στόχευε ακριβώς σε αυτό το «τρενάκι» των συναισθημάτων. Με μια καλοσχηματισμένη ομάδα, με παίκτες με μεγάλη εμπειρία στην Premier League, Λέστερ κλήθηκε να βγάλει εις πέρας την αποστολή της στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας για να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Ωστόσο, σήμερα η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Με ένα παιχνίδι λιγότερο από Ίπσουιτς και Λιντς, αλλά οι «αλεπούδες» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση, με την άνοδό τους να είναι κάτι παραπάνω από συμβιβασμένος λαμβάνοντας υπόψη το μαξιλάρι που είχαν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.

Εξακολουθούν να είναι τα φαβορί για να είναι στην Premier, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Και αθλητικά... και θεσμικά. Ωστόσο, σήμερα (03/04) η Λέστερ παρουσίασε απώλειες 103 εκατομμυρίων ευρώ τη σεζόν 2022-2023, που ανεβάζει το συνολικό αρνητικό της τα τρία τελευταία χρόνια στα 250 εκατομμύρια ευρώ!

Αυτά τα νούμερα ξεπερνούν τα 105 εκατομμύρια ευρώ σε τρεις σεζόν που επιτρέπει στους συλλόγους η Premier League, γι' αυτό και η Λέστερ κατηγορήθηκε για οικονομικές παρατυπίες από την αγγλική διοργάνωση τον Μάρτιο και θα μπορούσε να χάσει βαθμούς όπως είχε ήδη συμβεί στην Έβερτον, στην οποία αφαίρεσαν έξι πόντους, και από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία έχασε τέσσερις.

Ο πρόεδρος της Τότεναμ επιβεβαίωσε ότι είναι σε συζητήσεις για την πώληση των μετοχών της ομάδας
PREMIER LEAGUE

13:02 - 03.04.2024

Ο πρόεδρος της Τότεναμ επιβεβαίωσε ότι είναι σε συζητήσεις για την πώληση των μετοχών της ομάδας

Ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι, αποκάλυψε ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές και πρότεινε ότι η «απόλυτη προτεραιότητα» είναι η «επιτυχία εντός του γηπέδου».

Αυτή είναι η τρέχουσα πραγματικότητα μιας ομάδας που βιώνει μια στιγμή τεράστιας αβεβαιότητας. Αθλητικά, η ομάδα είναι έτοιμη για να ανέβει στην Premier League, αλλά θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει στα γραφειοκρατικά. Οικονομικά η ομάδα βρίσκεται σε τρομερή κρίση.