Ο πρόεδρος της Τότεναμ επιβεβαίωσε ότι είναι σε συζητήσεις για την πώληση των μετοχών της ομάδας

Ντάνιελ Λέβι

i

©PrtScr

Ο πρόεδρος της Τότεναμ επιβεβαίωσε ότι είναι σε συζητήσεις για την πώληση των μετοχών της ομάδας

Κώστας Τόπας 13:02 - 03.04.2024

Ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι, αποκάλυψε ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές και πρότεινε ότι η «απόλυτη προτεραιότητα» είναι η «επιτυχία εντός του γηπέδου».

Η διοίκηση της Τότεναμ ανακοίνωσε τα οικονομικά τους αποτελέσματα για τη σεζόν 2022/23, τα οποία εμφάνισαν έσοδα ρεκόρ 559,6 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά παρουσίασαν επίσης ζημιές 86,8 εκατομμυρίων ευρώ. Ο τελευταίος αριθμός είναι αποτέλεσμα «σημαντικής και συνεχούς επένδυσης στην αγωνιστική ομάδα».

Τα έσοδα του συλλόγου αυξήθηκαν κατά 105,6 εκατομμύρια ευρώ με τις εισπράξεις από αγώνες να αυξάνονται κατά 11,5 εκατομμύρια ευρώ και το χρηματικό έπαθλο της UEFA να παρέχει το μεγαλύτερο όφελος με 46 εκατομμύρια ευρώ.

«Ο τζίρος μας ξεπέρασε το μισό δισεκατομμύριο λίρες για πρώτη φορά», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου, Ντάνιελ Λέβι. «Ενώ τα χρήματα της UEFA συνεισέφεραν, αυτό οφείλεται επίσης στην αύξηση των εσόδων του σταδίου από ποδοσφαιρικές και μη ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και πρόσθετες ροές εσόδων. Αυτός είναι ο αντίκτυπος του γηπέδου πολλαπλών χρήσεων και αυτό που έχει επικεντρωθεί στο διοικητικό μας συμβούλιο για να επενδύουμε στο ποδόσφαιρό μας με οικονομικά βιώσιμο τρόπο. Η απόλυτη προτεραιότητα για τον σύλλογό μας είναι η επιτυχία εντός του γηπέδου».

Καθώς ο σύλλογος δεν μπορεί να βασιστεί στην ευρωπαϊκή ταμειακή ροή για την πρώτη σεζόν του Άγγελου Ποστέκογλου στο τιμόνι της ομάδας, ο Λέβι παραδέχτηκε ότι η ομάδα του βόρειου Λονδίνου δεν θα ήταν σε θέση να αναπληρώσει αυτό το έλλειμμα παρά τις εμπορικές βελτιώσεις. Ο 62χρονος σημείωσε ότι ο σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές για να βοηθήσει τους «Spurs» να συνεχίσουν να επενδύουν στην ομάδα και να μπορούν να αναλάβουν «μελλοντικά κεφαλαιουχικά έργα»

Ο Λέβι πρότεινε ότι απαιτείται μια «σημαντική αύξηση» στη βάση μετοχών της ομάδας.

«Αναμένουμε να αυξηθούν τα εμπορικά έσοδα από εκδηλώσεις τρίτων, αν και αυτό δεν θα αντισταθμίσει την έλλειψη ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αυτή τη σεζόν. Επιπλέον, όπως αντικατοπτρίζεται σε αυτά τα αποτελέσματα, αναμένουμε τον αντίκτυπο του αυξανόμενου κόστους, που προκαλείται από τη γεωγραφική πολιτικά γεγονότα, για να συνεχίσουμε να επηρεάζουμε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας.

Εκτιμούμε πολύ τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη των κύριων συνεργατών μας, του ΔΑΑ και της Nike, μαζί με όλους τους άλλους χορηγούς και συνεργάτες μας. Το επίκεντρο της εμπορικής μας λειτουργίας είναι επίσης να αυξήσουμε τα έσοδά μας από πρόσθετες συμφωνίες χορηγίας, έναν βασικό τομέα μελλοντική αύξηση εσόδων και έχουμε αναδιοργανώσει την εμπορική ομάδα για να το υποστηρίξουμε.

Για να αξιοποιήσουμε τις μακροπρόθεσμες δυνατότητές μας, να συνεχίσουμε να επενδύουμε στις ομάδες και να αναλαμβάνουμε μελλοντικά κεφαλαιουχικά έργα, ο Σύλλογος απαιτεί σημαντική αύξηση της μετοχικής του βάσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι σύμβουλοί του, Rothschild & Co, βρίσκονται σε συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές Οποιαδήποτε προτεινόμενη επενδυτική πρόταση θα απαιτούσε την υποστήριξη των μετόχων της Λέσχης».

Τότεναμ: Πώς έχει μετατρέψει το γήπεδό της σε μηχανή χρημάτων - Ασύλληπτα έσοδα σε κάθε ματς
PREMIER LEAGUE

11:23 - 03.04.2024

Τότεναμ: Πώς έχει μετατρέψει το γήπεδό της σε μηχανή χρημάτων - Ασύλληπτα έσοδα σε κάθε ματς

Μπορεί να έχουν περάσει 63 χρόνια από την τελευταία φορά που η Τότεναμ γεύτηκε την χαρά της κατάκτησης ενός τίτλου στην Premier League, ωστόσο σήμερα μπορεί να περηφανεύεται ότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα γήπεδα στην Ευρώπη, το οποίο το έχει μετατρέψει σε μηχανή χρημάτων.

Η οικονομική απελευθέρωση έρχεται ένα μήνα μετά από την ανακοίνωση της Τότεναμ για αύξηση 6% στις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας για το 2024/25, ενώ επίσης καταργεί τα εισιτήρια διαρκείας για τους ηλικιωμένους από το 2025.