Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο βρίσκεται δύο παιχνίδια μακριά από το να «ξορκίσει» την κατάρα του... ηττημένου

Λεβερκούζεν

i

PrtScr

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο βρίσκεται δύο παιχνίδια μακριά από το να «ξορκίσει» την κατάρα του... ηττημένου

Γιάννης Λιβανός 10:54 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 07.02.2024

Πράγματα και θαύματα έχει κάνει φέτος ο Τσάμπι Αλόνσο στην Μπάγερ Λεβερκούζεν! Η γερμανική ομάδα χρειάζεται νίκες σε μόνο δύο παιχνίδια, για να «σπάσει» την γκίνια τριών δεκαετιών και βάλε.

Η Λεβερκούζεν «σαρώνει» φέτος στη Γερμανία, είναι «μέσα» σε όλες τις διοργανώσεις και ονειρεύεται τίτλο για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1993. Το ερχόμενο Σάββατο (10/02) μάλιστα η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου, σ' ένα ματς-μισό πρωτάθλημα!

Η Λεβερκούζεν βρίσκεται δύο πόντους μπροστά από την Μπάγερν και θέλει να διευρύνει το προβάδισμα της στη βαθμολογία, αποσπώντας τη νίκη και τους τρείς βαθμούς αυτής. Εκτός των άλλων οι «ασπιρίνες» επιθυμούν να κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι στην ομάδα του Τούχελ και να αποδείξουν ξεκάθαρα πως δικαίως βρίσκονται στην πρώτη θέση της Bundesliga, θέλοντας να συνεχίσουν αυτή την ξέφρενη πορεία που έχουν διαγράψει από την αρχή της σεζόν.

Εντός των τειχών λοιπόν η Λεβερκούζεν τα πάει περίφημα και έχει μέταλλο νικητή. «Οι ασπιρίνες» στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει κατόρθωσαν στα τρία από αυτά να πάρουν τη νίκη στις καθυστερήσεις.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί η επικράτηση της Λεβερκούζεν την Τρίτη (06/02) απέναντι στην Στουτγάρδη, για τον θεσμό του Κυπέλλου. Μία νίκη που ήθελε υπομονή, επιμονή και... χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Συστατικά που διαθέτει η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, καταφέρνοντας να νικήσει με 3-2 και μάλιστα με ανατροπή στα «χασομέρια» του αγώνα τη Στουτγάρδη, για τα προημιτελικά του κυπέλλου Γερμανίας.

Κάπως έτσι και αφού οι «ασπιρίνες» πέρασαν στον ημιτελικό του κυπέλλου, βρίσκονται δύο αγώνες μακριά από την πρώτη τους κούπα μετά το 1993, όταν είχαν κατακτήσει τον μοναδικό εγχώριο τίτλο τους, το Κύπελλο της χρονιάς 1992-1993.

Η νίκη κόντρα στην Στουτγάρδη (06/02) ήταν η 26η για τη Λεβερκούζεν στα τελευταία 30 ματς που έχει δώσει. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο μοιάζει πραγματικά απροσπέλαστη στη Γερμανία και θα χρειαστεί να επιδείξει το ίδιο πείσμα και «τσαγανό» στα εναπομείναντα παιχνίδια της χρονιάς, προκειμένου να... πιεί νερό!

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο έχει... μέταλλο νικητή: Τρεις από τις τελευταίες τέσσερις νίκες της ήρθαν στις καθυστερήσεις
BUNDESLIGA

08:46 - 07.02.2024

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο έχει... μέταλλο νικητή: Τρεις από τις τελευταίες τέσσερις νίκες της ήρθαν στις καθυστερήσεις

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει αποδειχθεί... σκληρό καρύδι τη φετινή σεζόν. Οι τελευταίες της τρεις από τις τελευταίες της νίκες μάλιστα έχουν έρθει στις καθυστερήσεις.

Τελευταία φορά που είχε φτάσει κοντά σ' έναν τίτλο η Λεβερκούζεν ήταν το 2011, όταν έχασε το πρωτάθλημα από την Ντόρτμουντ για επτά βαθμούς. Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική ομάδα έχει τερματίσει δεύτερη σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις (1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2001–02), ενώ εχει φτάσει κοντά και στην «κορυφή του Έβερεστ» όταν έχασε 2-1 στον τελικό του Champions League το 2002 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.