Ο Φιρμίνο αποκαλύπτει τον «πόλεμο» μεταξύ Σαλάχ και Μανέ: «Ηταν το χειρότερο μυστικό της Λίβερπουλ» (vids)

Σαντιό Μανέ, Ρομπέρτο Φιρμίνο και Μοχάμεντ Σαλάχ

i

©Laurence Griffiths/GettyImages

Ο Φιρμίνο αποκαλύπτει τον «πόλεμο» μεταξύ Σαλάχ και Μανέ: «Ηταν το χειρότερο μυστικό της Λίβερπουλ» (vids)

Κώστας Τόπας 13:37 - 10.11.2023

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο αποκάλυψε, μέσω του βιβλίου τη μεγάλη κόντρα που είχαν οι Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ όταν συνυπήρξαν στην Λίβερπουλ.

Δεν ήταν όλα ειρήνη και αρμονία στα καλύτερα χρόνια της Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, όταν η ομάδα κέρδισε το Champions League στον τελικό του «Μετροπολιτάνο» κόντρα στην Τότεναμ. Η κακή σχέση των δύο κορυφαίων αστέρων, Μοχάμεντ Σαλάχ και Σάντιο Μανέ, λίγο έλειψε να δηλητηριάσει την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια του «Άνφιλντ».

Αυτό αποκαλύπτει ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, το τρίτο μέλος της θρυλικής «τριπλέτας» των «Reds» στο βιβλίο του «YES SIR: My Liverpool Years», όπου μιλά ανοιχτά για την τεταμένη αντιπαλότητα μεταξύ του Αιγύπτιου και του Σενεγαλέζου: «Ο Μο Σαλάχ και ο Σάντιο Μανέ δεν ήταν ποτέ οι καλύτεροι φίλοι».

Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος αστέρας μιλάει για τον ρόλο του ως «πυροσβέστης» για να γαληνέψει τους δύο πρώην συμπαίκτες του. Μετά από οκτώ χρόνια στο «Άνφιλντ», ο Φιρμίνο αγωνίζεται πλέον στην Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Αχλί και αποφάσισε να εξηγήσει τις εμπειρίες του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ένα βιβλίο που περιέχει ζουμερές ιστορίες.

Έτσι, σχολιάζει ότι ο Σαλάχ και ο Μανέ «ήταν πολύ συγκρατημένοι. Ήταν περίεργο να τους βλέπω να μιλάνε και δεν ξέρω αν η αντιπαλότητα που υπήρχε πάντα μεταξύ της Αιγύπτου και της Σενεγάλης στους αφρικανικούς αγώνες είχε να κάνει με αυτό».

Ο Νοτιοαμερικανός επιθετικός τονίζει, ωστόσο, ότι ο Σαλάχ και ο Μανέ «δεν σταμάτησαν ποτέ να μιλάνε μεταξύ τους, ποτέ δεν έκοψαν τελείως τους δεσμούς τους. Πάντα ενεργούσαν με τον μεγαλύτερο επαγγελματισμό». Αυτές οι εσωτερικές μάχες μεταξύ των δύο Αφρικανών επιθετικών κατέληξαν να επηρεάσουν τον ρόλο του Φιρμίνο στη Λίβερπουλ αφού «Ο Κλοπ ήξερε ότι δεν θα διαμαρτυρόμουν. Ποτέ δεν πήρα θέση με κανέναν από τους δύο και γι' αυτό με αγαπούν. Πάντα έδιναν την μπάλα και στους δύο από αυτούς. Η προτίμησή μου ήταν να κερδίσει η ομάδα».

«Υπάρχουν πολλές αναλύσεις για το τι μπόρεσα να συνεισφέρω στην επιθετική τριάδα από άποψη τακτικής, αλλά ίσως το ανθρώπινο στοιχείο ήταν εξίσου σημαντικό: Ο ρόλος μου ως ειρηνοποιός, ως ενοποιητής. Αν δεν το έκανα αυτό, δεν θα υπήρχαν τίποτε άλλο από καταιγίδες μεταξύ των δύο στο χωράφι», τόνισε ο Φιρμίνο.

Επειτα ο «Μπόμπι» μοιράστηκε ότι «ίσως γι' αυτό, ήμουν ο παίκτης που αντικαθιστούσε ο Κλοπ πιο συχνά. Οι τρεις μας έχουμε πολύ διαφορετικές προσωπικότητες και ο προπονητής ήξερε ότι δεν θα έριχνα ένα μπουκάλι στο έδαφος ή κάτι τέτοιο αν με άλλαζε σε ένα ματς. Αν με ενοχλούσε, μιλούσα. Όλοι στην ομάδα ήξεραν ότι έτσι λειτουργούσαν τα πράγματα. Ήταν το χειρότερο μυστικό στο Λίβερπουλ. Φυσικά, κανείς δεν με ρώτησε τι σκέφτομαι ή πώς ένιωθα. Αυτή είναι η φύση μου, η ομάδα έρχεται πρώτη».

Ο Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο δίνει ως παράδειγμα το περιβόητο περιστατικό μεταξύ Σαλάχ και Μανέ μετά από μια νίκη εναντίον της Μπέρνλι πριν από τέσσερα χρόνια: «Ήμασταν στο τούνελ των αποδυτηρίων, επιστρέφοντας αφού κερδίσαμε με 3-0, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν πολύ τεταμένη. Παρά το καλό αποτέλεσμα, ο αγώνας σημαδεύτηκε από ένα ξέσπασμα οργής από τον Σάντιο Μανέ όταν αντικαταστάθηκε με το ματς σχεδόν να έχει τελειώσει.

Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν την εικόνα. Ο Σάντιο δεν ήταν μόνο θυμωμένος για την αλλαγή. Επιπλέον, λίγο πριν φύγει από το γήπεδο, ο Μοχάμεντ Σαλάχ είχε προσπαθήσει να σουτάρει στο τέρμα όταν είχε μια καθαρή πάσα στον Μανέ, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος στην περιοχή. Λοιπόν, τα αγγλικά μου δεν είναι υπέροχα, οπότε δεν μπορώ να σας πω ακριβώς τι φώναξε ο Μανέ όταν βγήκε έξω. Αλλά δεν ήταν καθόλου ευχάριστο! Ο Τζέιμς Μίλνερ προσπάθησε να τον ηρεμήσει, αλλά ο Σάντιο ήταν έξαλλος, καθισμένος στον πάγκο και εξαπέλυε βρισιές», κατέληξε ο Φιρμίνο.

Χωρίς αμφιβολία, ένα πολλά υποσχόμενο βιβλίο....