«Διπλό» κορυφής της Μπράιτον στο Άμστερνταμ - Νίκη με ανατροπή για τη Βιγιαρεάλ επί της Μακάμπι Χάιφα

«Διπλό» κορυφής της Μπράιτον στο Άμστερνταμ - Νίκη με ανατροπή για τη Βιγιαρεάλ επί της Μακάμπι Χάιφα

Δημήτρης Χούπης 21:47 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:49 - 09.11.2023

Η Μπράιτον πήρε «διπλό» κορυφής στο Άμστερνταμ επικρατώντας του Άγιαξ με 2-0, την ίδια ώρα που η Βιγιαρεάλ κέρδισε με ανατροπή τη Μακάμπι Χάιφα 2-1.

Η Μπράιτον πέρασε νικηφόρα από το Άμστερνταμ επικρατώντας του Άγιαξ με 2-0 για την τέταρτη αγωνιστική του Europa League. Με αυτούς τους τρεις βαθμούς μάλιστα οι «γλάροι» ανέβηκαν στην κορυφή του δεύτερου ομίλου. 

Η αγγλική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το γκολ που έβαλε. Στο 15' ο Φατί εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της άμυνας του Αίαντα και με ωραίο πλασέ έκανε 1-0. Στη συνέχεια η Μπράιτον είχε μερικές ευκαιρίες να σκοράρει και δεύτερο τέρμα, αλλά δεν τα κατάφερε. 

Στο δεύτερο μέρος οι «γλάροι» ξεκίνησαν όπως στο πρώτο. Οχτώ λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η ομάδα του Ντε Τσέρμπι έκανε το 2-0 με τον Αντίγκρα ο οποίος δέχτηκε μια πάσα από τον Φατί και με ωραίο σουτ έκανε δύο τα τέρματα για την Μπράιτον

Μακάμπι Χάιφα - Βιγιαιρεάλ 1-2 

Η Βιγιαρεάλ με μία τρομερή ανατροπή επικράτησε της Μακάμπι Χάιφα με 2-1 για την τέταρτη αγωνιστική και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου. 

Το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετό ρυθμό, με την ισπανική ομάδα να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά η Μακάμπι έβαλε πρώτη γκολ. Στο 33' ο Σεκ σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ισραηλινή ομάδα. Τέσσερα λεπτά μετά η Βιγιαρεάλ είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Σορλόθ ανέλαβε να εκτελέσει ένα πέναλτι και αστόχησε. Ωστόσο ο διαιτητής έδωσε επανάληψη, αλλά και ο Τρινγκέρος δεν κατάφερε να σκοράρει. 

Στο δεύτερο μέρος η Χάιφα έκανε καλή διαχείριση του προβαδίσματος και δεν άφηνε την ισπανική ομάδα να πλησιάσει την περιοχή της. Τελικά το γκολ για την ισπανική ομάδα ήρθε στο 83' με τον Μπαένια, ο οποίος με ωραίο σουτ έκανε το 1-1. Τέσσερα λεπτά μετά όμως η Βιγιαρεάλ είχε κι άλλο τέρμα με τον Σορλόθ, ο οποίος από την άκρη της περιοχής έκανε ένα σουτ και ολοκλήρωσε την ανατροπή. 

Τουλούζ - Λίβερπουλ 3-2

Η Λίβερπουλ γνώρισε ήττα σοκ από την Τουλούζ με 2-3 και η πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Europa League πήρε παράταση. 

Η γαλλική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 36' με τον Ντονούμ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσιμίκα και πλασέ έκανε το 1-0. Στο 58' ο Νταλίνγκα βρέθηκε τετ α τετ με τον Κέλεχερ και με πλασέ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Τουλούζ. Στο 74' η Λίβερπουλ μείωσε χάρη στο αυτογκόλ του Κάσερες, αλλά δύο λεπτά μετά η γαλλική ομάδα έκανε το 3-1 με τον Μαγκρί, ο οποίος σε κενή εστία έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην Τουλούζ. 

Πεντάλεπτο μπλακ άουτ για τον Παναθηναϊκό και πικρή ήττα από τη Ρεν
EUROPA LEAGUE

21:40 - 09.11.2023

Πεντάλεπτο μπλακ άουτ για τον Παναθηναϊκό και πικρή ήττα από τη Ρεν

Ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ από τραγικό λάθος του Μπρινιόλι, αλλά ισοφάρισε και μάλιστα είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα από το πρώτο ημίχρονο. Ένα πεντάλεπτο μπλακ άουτ στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, στάθηκε αιτία για την ήττα με 3-1 από τη Ρεν.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ όμως μείωσε και πάλι με τον Ζότα, ο οποίος με ωραία ατομική προσπάθεια έκανε το 3-2. Στην τελευταία φάση του αγώνα οι «κόκκινοι» σκόραραν με τον Κουανσά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε γιατί προηγουμένως ο ΜακΚάλιστερ είχε ακουμπήσει την μπάλα με το χέρι. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (5ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ