Ο πατέρας του Ντίας σπάει τη σιωπή του για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωσή του: «Όλα πήγαν καλά ευτυχώς»

Λουίς Ντίας

i

PrtScr

Ο πατέρας του Ντίας σπάει τη σιωπή του για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωσή του: «Όλα πήγαν καλά ευτυχώς»

Δημήτρης Χούπης 09:06 - 11.11.2023

Λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή του, ο πατέρας του Λουίς Ντίας έσπασε τη σιωπή του για πρώτη φορά, λέγοντας πως κατά τη διαδικασία αυτή, δεν δόθηκαν χρήματα στους απαγωγείς.

Το δράμα για την οικογένεια του Λουίς Ντίας έληξε με αίσιο τέλος, αφού ο πατέρας του Κολομβιανού επιθετικού της Λίβερπουλ απελευθερώθηκε μετά από δώδεκα μέρες. Τον Μανουέλ Ντίας τον είχαν απαγάγει μαζί με τη γυναίκα του στις 28 Οκτωβρίου, ωστόσο η σύζυγός του την ίδια μέρα κατάφερε να ξέφυγε. 

Την απαγωγή την είχε αναλάβει μία παραστρατιωτική οργάνωση, ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός, ο οποίος τον άφησε κιόλας δώδεκα μέρες μετά. Μετά την απελευθέρωσή του λοιπόν ο πατέρας του Λουίς Ντίας μίλησε στα τοπικά Μέσα λέγοντας πως δεν δόθηκα χρήματα στους απαγωγείς, ενώ ένας λόγος που άντεξε ήταν ο γιος του. 

«Ο γιος μου μου έλεγε να μην τα παρατάω, επειδή τίποτα δεν είχε τελειώσει, να έχω δύναμη να αναρρώσω μετά από όλα όσα συνέβησαν», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μανουέλ Ντίας και συνέχισε. «Δεν υπήρχε κανένα αντάλλαγμα. Δεν υπήρχε ανάγκη, όλα έγιναν νόμιμα ευτυχώς. Δεν ζήτησαν χρήματα», ήταν τα λόγια του. 

Την ίδια ώρα η Κολομβιανή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μετά την είδηση έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία ευχαρίστησε τους πάντες που συμμετείχαν στη διαδικασία αυτή. «Η Κολομβιανή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ευχαριστεί την Κυβέρνηση, τις Ειδικές Δυνάμεις και την αστυνομία, αλλά και όλους όσους βοήθησαν στην απελευθέρωσε του Λουίς Μανουέλ Ντίας του πατέρα του δικού μας Λουίς Ντίας», έγραφε η ανακοίνωση.