Το βράδυ που η Λίβερπουλ μεγάλωσε περισσότερο τον μύθο της (vids)

Η στιγμή του τέταρτου γκολ της Λίβερπουλ

i

©print screen

Το βράδυ που η Λίβερπουλ μεγάλωσε περισσότερο τον μύθο της (vids)

Sportal newsroom 13:47 - 14.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:48 - 14.04.2023

Σαν σήμερα το 2016 η Λίβερπουλ θα κάνει ακόμα μια ανατροπή απέναντι στη Ντόρτμουντ και θα προκριθεί στα ημιτελικά του Europa League.

Όταν ακούς τη λέξη ανατροπή στο ποδόσφαιρο μία ομάδα σου έρχεται, η Λίβερπουλ. Από την ανατροπή της Πόλης στον τελικό του Champions League το 2005 απέναντι στη Μίλαν, μέχρι και την πιο πρόσφατη με την Μπαρτσελόνα για τον ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Κάπου ενδιάμεσα η ομάδα του Merseyside είχε κάνει μια ακόμα μυθική ανατροπή. Εφτά χρόνια πριν λοιπόν η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Ντόρτμουντ για τη ρεβάνς των προημιτελικών του Europa League

Ο Γιούργκεν Κλοπ μόλις είχε έρθει στο μεγάλο λιμάνι και οι «κόκκινοι» άρχιζαν δειλά δειλά να βρίσκουν τα πατήματά τους. Από την άλλη η ομάδα της Βεστφαλίας με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο. Το πρώτο ματς στη Γερμανία είχε λήξει 1-1 και ο αγώνας στο Άνφιλντ έμοιαζε συναρπαστικός. Και ήταν.

Οι τρεις λόγοι που η Λίβερπουλ αποφάσισε να αποσυρθεί για την περίπτωση του Μπέλιγχαμ
PREMIER LEAGUE

13:17 - 12.04.2023

Οι τρεις λόγοι που η Λίβερπουλ αποφάσισε να αποσυρθεί για την περίπτωση του Μπέλιγχαμ

Η Λίβερπουλ αποφάσισε να αποσυρθεί για την περίπτωση του Τζουντ Μπέλιγχαμ και τα βρετανικά Μέσα αναλύουν τους λόγους για τους οποίους οι «Reds» πήραν την συγκεκριμένη απόφαση.

Το παιχνίδι για τη Λίβερπουλ δεν είχε ξεκινήσει καλά, αφού τα γκολ των Μικιταριάν και Ομπαμεγιάνγκ στα πρώτα εννέα λεπτά είχαν δώσει μεγάλο προβάδισμα στη Ντόρτμουντ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει και ο Ντιβόκ Ορίγκι μειώνει στο 48', αλλά ο Μάρκο Ρόις εννέα λεπτά μετά δίνει και πάλι προβάδισμα δύο γκολ στη γερμανική ομάδα. 

Το Άνφιλντ έχει «παγώσει» και κανείς δεν περίμενε ότι μετά από μισή ώρα το γήπεδο θα φλεγόταν. Φελίπε Κουτίνιο στο 66' και Μαμαντού Σακό στο 78' κάνουν  το 3-3 και η Λίβερπουλ θέλει μόλις ένα γκολ για να περάσει στον ημιτελικό. 

Και κάπου εκεί φτάνουμε στο 90+1'. Ο Τζέιμς Μίλνερ θα χάσει το κοντρόλ, αλλά θα μπορέσει να βγάλει τη σέντρα και ο Ντέγιαν Λόβρεν με κεφαλιά θα κάνει το 4-3 και θα δώσει στην ομάδα του την πρόκριση. 

Όπως είναι λογικό στο τέλος του αγώνα ο κόσμος ξέσπασε, τραγουδώντας το «You' ll Never Walk Alone», μαζί με τον θρύλο της ομάδας Κένυ Νταλγκλίς