Οι τρεις λόγοι που η Λίβερπουλ αποφάσισε να αποσυρθεί για την περίπτωση του Μπέλιγχαμ

Τζουντ Μπέλιγχαμ

i

©Photo by Visionhaus/Getty Images

Οι τρεις λόγοι που η Λίβερπουλ αποφάσισε να αποσυρθεί για την περίπτωση του Μπέλιγχαμ

Κώστας Τόπας 13:17 - 12.04.2023

Η Λίβερπουλ αποφάσισε να αποσυρθεί για την περίπτωση του Τζουντ Μπέλιγχαμ και τα βρετανικά Μέσα αναλύουν τους λόγους για τους οποίους οι «Reds» πήραν την συγκεκριμένη απόφαση.

Η σεζόν για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην όγδοη θέση στην Premier League και φαίνεται ότι θα χάσει την πρόκριση στο Champions League. 

Δημοσιεύματα αποκάλυψαν ότι ο σύλλογος αποφάσισε να μην προχωρήσει στην απόκτηση του νεαρού αστέρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τζουντ Μπέλιγχαμ, παρά το γεγονός ότι αρχικά τον είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το προσεχές καλοκαίρι.

Κώστας Χατζηδάκης: Ο ελληνικής καταγωγής επόπτης, η αγκωνιά στον Ρόμπερτσον, η αγάπη στον Παναθηναϊκό και η κόντρα με τον Μαρινάκη (vid)
PREMIER LEAGUE

12:14 - 11.04.2023

Κώστας Χατζηδάκης: Ο ελληνικής καταγωγής επόπτης, η αγκωνιά στον Ρόμπερτσον, η αγάπη στον Παναθηναϊκό και η κόντρα με τον Μαρινάκη (vid)

Ο Κώστας Χατζηδάκης αποβλήθηκε για το υπόλοιπο της σεζόν στην Αγγλία, καθώς έριξε αγκωνιά στον Άντι Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ στο Ανφιλντ. Τα πρώτα του βήματα στην διαιτησία και η κόντρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με την «Telegraph», υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους η Λίβερπουλ αποφάσισε τελικά να μην προχωρήσει την υπόθεση. Αρχικά, στην ομάδα του Μέρσεσαϊντ δεν είναι βέβαιοι εάν ο19χρονος μέσος θα αποχωρήσει από την Ντόρτμουντ αυτό το καλοκαίρι, καθώς θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό να παραμείνει εάν του προσφέρουν νέο συμβόλαιο με βελτιωμένες απολαβές.

Υπάρχει επίσης ανησυχία ότι ο Μπέλιγχαμ θα μπορούσε να προτιμήσει άλλον σύλλογο και όχι την Λίβερπουλ, ο οποίος θα μπορούσε να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πείσει την Ντόρτμουντ για την παραχώρησή του. Δεδομένης της κακής τους απόδοσης αυτή τη σεζόν, είναι ξεκάθαρο ότι οι «Reds» χρειάζονται σχεδόν... ολικό λίφτινγκ του ρόστερ τους και δεν έχουν την πολυτέλεια να ξοδέψουν ένα τεράστιο ποσό για έναν μόνο παίκτη.

Στην Λίβερπουλ θεωρούν πως το να ξοδέψουν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη - κάτι που δεν έχουν κάνει ποτέ πριν - δεν θα τους βγει σε καλό. Γι' αυτό και προτιμάνε να ξοδέψουν τα χρήματά τους για την βελτίωση του ρόστερ σε αρκετές θέσεις.

Αλλωστε αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλαβε χρέη προπονητή στην Λίβερπουλ για πρώτη φορά το 2016, η διοίκηση είχε αποφασίσει να κινηθεί για μεταγραφές χαμηλού... μπάτζετ που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε παίκτες παγκόσμιας κλάσης.

Ο Σάντιο Μανέ ,ο Μοχάμαντ Σαλάχ και ο Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο κόστισαν σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ στους «Reds». Χρήματα τα οποία η Λίβερπουλ έπρεπε να δώσει σήμερα για έναν παίκτη για να πείσει την Ντόρτμουντ για την περίπτωση του Μπέλιγχαμ.