Στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης ο Φιρμίνο

Ρομπέρτο Φιρμίνο

i

©printscreen

Στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης ο Φιρμίνο

Κώστας Τσιακλής 16:17 - 11.04.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Λίβερπουλ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Την περίπτωση του Ρομπέρτο Φιρμίνο φαίνεται να εξετάζει η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι και οι Μαδριλένοι φαίνεται να ενδιαφέρονται να τον προσθέσουν στο δυναμικό τους.

Την είδηση επιβεβαιώνουν διάφορα μέσα του εξωτερικού και όπως αναφέρεται από τα ρεπορτάζ ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, είναι ενήμερος για την κατάσταση του Φιρμίνο (που αποχωρεί τον Ιούνιο από τους «κόκκινους») και θα προσπαθήσει να τον πέισει να γίνει κάτοικος «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ο Βραζιλιάνος σε περίπτωση που μεταγραφεί στη Ρεάλ αναμένεται να είναι back-up του Καρίμ Μπενζεμά, του οποίου πάντως το συμβόλαιο εκπνέει μετά τη λήξη της φετινής περιόδου. Παρά το γεγονός αυτό ο προπονητής των «Μερένχες», Κάρλο Αντσελότι, πιστεύει πως ο Γάλλος άσος θα επεκτείνει τη συνεργασία του με την ομάδα. Αυτό μοιάζει να επιβεβαιώνεται καθώς ο Μπενζεμά πριν λίγες μέρες απέρριψε πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. 

Όσο αφορά τον Φιρμίνο, παραμένει άγνωστο αν θα προτιμήσει να πάει σε μια ομάδα στην οποία δεν θα έχει βασικό ρόλο καθώς για τον ίδιο λόγο φαίνεται να πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ, η οποία του είχε κάνει πρόταση ανανέωσης.

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο βρίσκεται στη Λίβερπουλ από τον Ιούλιο του 2015 και με τη φανέλα των «κόκκινων» έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 359 συμμετοχές, με απολογισμό 109 γκολ και 79 ασίστ. Τη φετινή σεζόν ο 31χρονος επιθετικός έχει 32 εμφανίσεις με έντεκα γκολ και πέντε ασίστ ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ο Φιρμίνο μετράει μόλις τέσσερα ενενηντάλεπτα.