Η Τσέλσι αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο σε απώλειες χρημάτων αυτή τη χρονιά

Τσέλσι

i

Photo by Clive Rose/Getty Images

Η Τσέλσι αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο σε απώλειες χρημάτων αυτή τη χρονιά

Θάνος Λυμπερόπουλος • 09:18 - 11.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η ομάδα του Λονδίνου που πλέον τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει χέρια, έχει αρκετά θέματα τόσο οικονομικά, όσο και αγωνιστικά μιας και βρίσκεται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Τσέλσι του Τοντ Μπόελι, δεν τα πάει και πολύ καλά φέτος στο οικονομικό επίπεδο αλλά κι ούτε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Βρίσκεται 11η στην βαθμολογία με μόλις 39 βαθμούς, 17 πίσω απ’ τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Ο μόνος τρόπος να βρεθεί στην κορυφαία διασυλλογική οργάνωση την επόμενη χρονιά, είναι να την κατακτήσει φέτος. Όμως έχει πέσει πάνω στο εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην Premier League βρίσκεται πιο κοντά στον υποβιβασμό παρά στις τέσσερις πρώτες θέσεις κι οικονομικά είναι ο πρώτος σύλλογος που αγγίζει σχεδόν το 1 δισεκατομμύριο σε ζημιές.

Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από τον τελευταίο υπολογισμό που δημοσίευσε η ίδια η Τσέλσι, τον οποίο ανέλυσε ο οικονομολόγος Κίραν Μαγκουάιρ, καθηγητής και επικεφαλής της οικονομικής πύλης Price of Football, ο οποίος συχνά συνεργάζεται με τη MARCA.

Την περασμένη σεζόν, η Τσέλσι ανακοίνωσε καθαρές απώλειες 140 εκατομμυρίων ευρώ όσο βρισκόταν στα χέρια του Αμπράμοβιτς. Η ομάδα του Λονδίνου, που πήρε μόνο 67 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις αυτή τη σεζόν, έδωσε περισσότερα από 600 εκατομμύρια σε 15 παίκτες. Είναι μια δαπάνη που ξεπερνά κατά πολύ την επένδυση των τριών τελευταίων σεζόν του Αμπράμοβιτς (410,2 εκατομμύρια).