Ήττα-σοκ για τη Ρεάλ που είχε το μυαλό στην Τσέλσι και έδωσε το... ok στην Μπαρτσελόνα για να κάνει φιέστα!

Ρεάλ Μαδρίτης

i

Photo by Gongora/NurPhoto via Getty Images

Ήττα-σοκ για τη Ρεάλ που είχε το μυαλό στην Τσέλσι και έδωσε το... ok στην Μπαρτσελόνα για να κάνει φιέστα!

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:01 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:19 - 09.04.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το μυαλό της στο ερχόμενο ματς με την Τσέλσι για το Champions League, ηττήθηκε από τη Βιγιαρεάλ μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με 3-2 και αποχαιρέτησε τον τίτλο της La Liga, που φέτος θα πάει στη Βαρκελώνη.

Σαν να μην έφτανε η ήδη μεγάλη διαφορά που είχε αποκτήσει η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης της έκανε ένα ακόμη δώρο, προκειμένου να σηκώσει την κούπα μια ώρα αρχύτερα. Η «Βασίλισσα» πλήρωσε το γεγονός πως σκεφτόταν περισσότερο το ερχόμενο παιχνίδι με την Τσέλσι για το Champions League και ηττήθηκε από τη Βιγιαρεάλ μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με 3-2.

Έτσι, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας της La Liga με 59 βαθμούς και στο -12 από τους Καταλανούς, που έχουν και παιχνίδι λιγότερο (με τη Χιρόνα την Κυριακή). Από την άλλη πλευρά, το «κίτρινο υποβρύχιο» ανέβηκε στην 5η θέση με 47 βαθμούς. 

Έστησαν πάρτι οι Βάσκοι – Φουλάρει για Champions League η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκες για Ευρώπη Αθλέτικ Μπιλμπάο και Οσασούνα
LA LIGA

21:40 - 08.04.2023

Έστησαν πάρτι οι Βάσκοι – Φουλάρει για Champions League η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκες για Ευρώπη Αθλέτικ Μπιλμπάο και Οσασούνα

Η βραδιά των Βάσκων στη La Liga. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ λύγισε τη Χετάφε, η Αθλέτικ Μπιλμπάο πέρασε με 2-1 από την έδρα της Εσπανιόλ και η Οσασούνα νίκησε με ανατροπή 2-1 την ουραγό Έλτσε.

Στα της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 16ο λεπτό, όταν ο Μάρκος Ασένσιο επιχείρησε ένα σουτ, η μπάλα χτύπησε στον Πάου Τόρες και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο, στο 39' η ομάδα του Κίκε Σετιέν έφερε το ματς στα ίσια, με τον Τσουκουέζε να γράφει το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 48', οι «μερένχες» πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ με τον Βινίσιους, όμως οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια αποδείχτηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Στο 72' ισοφάρισαν με τον Μοράλες, ενώ στο 80' έκαναν την ολική ανατροπή χάρη σε μια εκπλπηκτική «οβίδα» του Τσουκουέζε. Έτσι, διαμορφώθηκε το τελικό 3-2 και η Βιγιαρεάλ πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη στη Μαδρίτη.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Βάσκεθ, Ρούντιγκερ, Αλάμπα (46’ Μιλιτάο), Νάτσο, Ασένσιο, Τσουαμενί (72’ Μόντριτς), Θεμπάγιος, Βινίσιους, Ροντρίγκο, Μπενζεμά (59’ Βαλβέρδε).

Βιγιαρεάλ: Ρέινα, Φόιθ, Μαντί, Τόρες, Πεντράθα, Τέρατς (33’ Τριγκέρος), Παρέχο, Λο Σέλσο (67’ Μοράλες), Μπαένα (90+1’ Μοχίκα), Πίνο (67’ Μορένο), Τσουκουέζε (90+1’ Κίκο).