Έστησαν πάρτι οι Βάσκοι – Φουλάρει για Champions League η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκες για Ευρώπη Αθλέτικ Μπιλμπάο και Οσασούνα

Νίκη για Champions League πέτυχε η Σοσιεδάδ.

Έστησαν πάρτι οι Βάσκοι – Φουλάρει για Champions League η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκες για Ευρώπη Αθλέτικ Μπιλμπάο και Οσασούνα

Sportal newsroom 21:40 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:42 - 08.04.2023

Η βραδιά των Βάσκων στη La Liga. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ λύγισε τη Χετάφε, η Αθλέτικ Μπιλμπάο πέρασε με 2-1 από την έδρα της Εσπανιόλ και η Οσασούνα νίκησε με ανατροπή 2-1 την ουραγό Έλτσε.

Οι ομάδες από τη χώρα των Βάσκων έστησαν σόου στην 28η αγωνιστική της La Liga.

Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Οσασούνα συνέχισαν με νίκες, που έχουν τεράστια σημασία για τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τελευταία χρονικά πανηγύρισε η Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία για ένα διάστημα ζορίστηκε στην έδρα της με αντίπαλο τη Χετάφε. Στο 44’ ο Ογιαρθάμπαλ έχασε πέναλτι, όμως, στο 45’+2 έκανε το 1-0. Στο 60’ ο Τάκε σημείωσε το 2-0 και σφράγισε τη νίκη των γηπεδούχων, οι οποίοι παραμένουν στην τέταρτη θέση και κρατάνε στα χέρια τους το εισιτήριο για το Champions League.

Διπλό η Μπιλμπάο με τα αδέρφια Ουίλιαμς

Τα αδέρφια Ουίλιαμς έκριναν την αναμέτρηση της Αθλέτικ Μπιλμπάο εκτός έδρας με την Εσπανιόλ. Ο Ινιάκι έκανε στο 22’ το 0-1, ενώ οι Καταλανοί βρήκαν δίχτυα στο 45’ με τον Μπρεϊθγουέιτ, όμως, το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 75’ ο Νίκο Ουίλιαμς πέτυχε το 0-2 και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη των Βάσκων. Η Εσπανιόλ μείωσε στο 90’ με τον Νταρντέρ, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάτι περισσότερο. Στο επόμενο λεπτό, μάλιστα, αποβλήθηκε για τους γηπεδούχους ο Βιντάλ.

Ανατροπή με Εζαζούλι

Η Οσασούνα πέτυχε σπουδαία νίκη. Λύγισε 2-1 την ουραγό Έλτσε (τρεις σερί ήττες) και είναι στο -2 από τη Μπιλμπάο, ενώ ελπίζει για το Conference League.

Στο 44’ ο Μορέντε έκανε το 0-1 για την Έλτσε, αλλά η Οσασούνα είχε απάντηση. Ο Εζαζούλι στο 71’ ισοφάρισε σε 1-1 και ο ίδιος έκανε στο 84’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.