Οι μισθοί των διαιτητών: «Τρελά» λεφτά, πιο ακριβοπληρωμένοι στην Ευρώπη οι Ισπανοί, Λαόθ πρώτος στη λίστα (vid)

Λαόθ

i

Λαόθ/ ©Intime

Οι μισθοί των διαιτητών: «Τρελά» λεφτά, πιο ακριβοπληρωμένοι στην Ευρώπη οι Ισπανοί, Λαόθ πρώτος στη λίστα (vid)

Προκαλούν «ίλιγγο» οι μισθοί των διαιτητών στην Ευρώπη. Τα διπλάσια παίρνουν οι ρέφερι της La Liga από αυτών της Premier League. Στην κορυφή της λίστας ο Ματέους Λαόθ.

Οι διαιτητές σχεδόν πάντα απασχολούν τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα αθλήματα. Το τελευταίο διάστημα οι ρέφερι θα λέγαμε πως έχουν την τιμητική τους. Ιδίως στην Ελλάδα. Οι αποφάσεις και τα σφυρίγματα τους έχουν ως απόρροια τις πιο πολλές ομάδες να διαμαρτύρονται και να έχουν παράπονα. Φυσικά, αυτό συμβαίνει παγκοσμίως και όχι μόνο στη χώρα μας.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πόσα χρήματα παίρνουν οι διαιτητές για να διευθύνουν έναν αγώνα, αλλά και πόσος είναι ο ετήσιος μισθός τους. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο El Correo, οι Ισπανοί διαιτητές της La Liga είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι στον τομέα τους. Να αναφέρουμε αρχικά πως στην Ισπανία από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, οι Ισπανοί ρέφερι θεωρούνται επαγγελματίες. Ο μισθός των Ισπανών διαιτητών περιλαμβάνει προετοιμασία για αγώνες, εβδομαδιαία εργασία, υποχρέωση προπόνησης σε γήπεδο, μελέτη, πώς κινούνται οι ποδοσφαιριστές κάθε ομάδας, σε διαφορετικές συνθήκες... Λεπτομέρειες που επιδιώκουν να φτάσει ο εν λόγω διαιτητής αρκετά προετοιμασμένος σε κάθε ματς. 

Διαιτητής στο Μεξικό τιμωρήθηκε με 12 αγωνιστικές γιατί «ξάπλωσε» παίκτη με γονατιά! (vid)
REST OF THE WORLD

23:30 - 04.04.2023

Διαιτητής στο Μεξικό τιμωρήθηκε με 12 αγωνιστικές γιατί «ξάπλωσε» παίκτη με γονατιά! (vid)

Ο Μεξικανός διαιτητής, Φερνάντο Ερνάντες, τιμωρήθηκε με 12 αγωνιστικές γιατί έριξε γονατιά σε παίκτη της Λεόν, που έκανε το... λάθος να τον πλησιάσει για να διαμαρτυρηθεί.

Στο διά ταύτα. Οι διαιτητές κερδίζουν περίπου 250.000 ευρώ ετησίως από τη La Liga σύμφωνα με τις διατάξεις της εθνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (RFEF). 12.500 ευρώ το μήνα δηλαδή. 4.200 ευρώ εισπράττει ο πρώτος διαιτητής του αγώνα και 2.100 για VAR.

Κάθε διαιτητής ορίζεται να διευθύνει περίπου 20 παιχνίδια ανά σεζόν και περίπου δέκα στην αίθουσα VAR. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, πως ενώ η Premier League διαθέτει πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές σε σχέση με τη La Liga και παρ΄όλο που για πολλούς είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, οι μισθοί των διαιτητών στην Ισπανία είναι σχεδόν διπλάσιοι από αυτούς στο Νησί. 

Ο ετήσιος μισθός των Άγγλων διαιτητών της Premier League είναι 110.00 ευρώ. Ένας ρέφερι στην Αγγλία αν οριστεί ως πρώτος διαιτητής του αγώνα θα βάλει στην τσέπη του 1.300 ευρώ, ενώ αν οριστεί VAR θα πάρει 1.000 ευρώ

Στη Γερμανία και τη Bundesliga ο ετήσιος μισθός των διαιτητών φθάνει τις 125.000 ευρώ, στη Γαλλία και τη Ligue 1 τις 120.000 ευρώ και στην Ιταλία και τη Serie A ένας διαιτητής βάζει στον τραπεζικό του λογαριασμό το χρόνο περίπου 140.000 ευρώ

Ο Ματέου Λαόθ ήταν ο διαιτητής που κέρδισε τα περισσότερα χρήματα το 2022, με τον ετήσιο μισθό του να ανέρχεται περίπου στις 335.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Μουντιάλ. Θυμίζουμε ότι ο Ισπανός ρέφερι έχει περάσει και από τα ελληνικά γήπεδα, καθώς είχε διευθύνει τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στις 21 Μαΐου 2022