Όταν ο διαιτητής του Ολυμπιακός - Άρης βίωσε στιγμές... Ελλάδας στην πατρίδα του (vid)

Φάμπιο Βερίσιμο και επεισόδια στο Πορτιμονένσε - Μπενφίκα

i

© Sportal

Όταν ο διαιτητής του Ολυμπιακός - Άρης βίωσε στιγμές... Ελλάδας στην πατρίδα του (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:04 - 31.03.2023

Ο Πορτογάλος διαιτητής της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Άρης, Φάμπιο Βερίσιμο, φαίνεται να γνωρίζει καλά την λέξη «επεισόδια», αφού ο ίδιος είχε σφυρίξει σε ένα παιχνίδι... ροντέο της πατρίδας του.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», την Κυριακή (2/4), με στόχο να συνεχίσει τις νίκες στα playoffs της Stoiximan Super League και να εκμεταλλευτεί τυχόν ήττα από τους αντιπάλους του στην κούρσα της κορυφής. Διαιτητής για την εν λόγω αναμέτρηση ορίστηκε ο Φάμπιο Βερίσιμο, με την επιλογή της ΚΕΔ να προκαλεί την έκρηξη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Ολυμπιακός για τους ορισμούς των διαιτητών: «Οι άνθρωποι είναι εντολοδόχοι, ανίκανοι και πρέπει να πάνε σπίτια τους»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:31 - 30.03.2023

Ολυμπιακός για τους ορισμούς των διαιτητών: «Οι άνθρωποι είναι εντολοδόχοι, ανίκανοι και πρέπει να πάνε σπίτια τους»

Με ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός έκανε γνωστή τη δυσαρέσκειά του για τους ορισμούς των διαιτητών στη δεύτερη αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Ο Πορτογάλος διαιτητής γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού o ίδιος έχει βρεθεί στην χώρα μας για τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού κόντρα σε Βόλο (2020/21) και ΑΕΚ (2021/22). Ωστόσο, ακόμα και αν αυτό ήταν το παρθενικό του ματς στη Super League, οι συμπατριώτες του φρόντισαν να τον προετοιμάσουν... κατάλληλα για το τι σημαίνει ντέρμπι.

Πιο αναλυτικά, περίπου έναν χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου το 2021, ο Φάμπιο Βερίσιμο κλήθηκε να αναλάβει την αναμέτρηση της Πορτιμονένσε με την Μπενφίκα. Μέχρι το 25ο λεπτό το σκορ ήταν στο 1-0, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους οπαδούς της φιλοξενούμενης να γιορτάσουν την 30η επέτειο της ίδρυσης του fan club τους. Με ποιόν τρόπο; Στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης οι «No Name Boys» έκαναν τη νύχτα μέρα με δεκάδες καπνογόνα, τα οποία έριξαν στον αγωνιστικό χώρο.

Στα επόμενα δευτερόλεπτα επικράτησε ένα χάος, με τον ρέφερι να στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια και τους παίκτες της φιλοξενούμενης να παρακαλάνε τους οπαδούς τους να σταματήσουν. Μάλιστα, σε πρώτο χρόνο ο Βερίσιμο ήταν έτοιμος να διακόψει το ματς και να αποχωρήσει, εντούτοις η αστυνομία του εγγυήθηκε πως μπορεί να συνεχιστεί με ασφάλεια το παιχνίδι, όπως και τελικά έγινε. Για την ιστορία, η Μπενφίκα τελικά ανέτρεψε το σκορ από 1-0 σε 1-2 και πήρε με αυτόν τον τρόπο το τρίποντο.