Ολυμπιακός: Η μεγάλη εβδομάδα πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα

Κανός - Ελ Αραμπί

i

Κανός - Ελ Αραμπί/©Intime

Ολυμπιακός: Η μεγάλη εβδομάδα πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα

Διονύσης Βερβελές 14:38 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:05 - 31.03.2023

Τα τρία ματς που μπορεί να κρίνουν και όλη τη σεζόν!

Η μπάλα μπαίνει ξανά στη σέντρα και ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη δράση με ένα μεγάλο στόχο. Να κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα. Αν πριν λίγο καιρό το έγραφα αυτό, θα με περνούσαν για τρελό. Ο μόνος τέτοιος άλλωστε, όπως τον… χρέωσαν, φάνηκε να είναι ο Μίτσελ! Ισοπαλία έφερνε στα Γιάννινα στα τέλη Δεκέμβρη του 2022 κι έλεγε πως το πρωτάθλημα έχει δρόμο και πως δεν έχει κριθεί. Κοιταζόμασταν μεταξύ μας, θέλω να είμαι ειλικρινής. Ο Ισπανός κόουτς, όμως, το πίστευε και το έδειξε με την εικόνα του Ολυμπιακού στη συνέχεια.

Μια σειρά καλών εμφανίσεων, νικών που έφεραν ψυχολογία και κυρίως αυτοπεποίθηση. Ο κόσμος, επίσης φάνηκε να το πιστεύει. Αρχές του 2023, ταξίδευε στο Βόλο για κάτι που έμοιαζε μακρινό όνειρο για πολλούς, ειδικά με όλα αυτά που έχουν γίνει φέτος, εντός κι εκτός γηπέδων!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε, ο Ολυμπιακός είναι εδώ και μέσα σε μία εβδομάδα, πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, μπορεί να βάλει για τα καλά τις βάσεις για το 48ο πρωτάθλημα. Ακολουθούν τρία ματς που μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά αν δεν τα καταφέρει, να χάσει και σημαντικό έδαφος.

Ολυμπιακός για τους ορισμούς των διαιτητών: «Οι άνθρωποι είναι εντολοδόχοι, ανίκανοι και πρέπει να πάνε σπίτια τους»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:31 - 30.03.2023

Ολυμπιακός για τους ορισμούς των διαιτητών: «Οι άνθρωποι είναι εντολοδόχοι, ανίκανοι και πρέπει να πάνε σπίτια τους»

Με ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός έκανε γνωστή τη δυσαρέσκειά του για τους ορισμούς των διαιτητών στη δεύτερη αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Αυτή την Κυριακή, στο Καραϊσκάκη θα υποδεχθεί τον Άρη. Μια ομάδα έχει νικήσει από τις μεγάλες φέτος ο Άρης, τον Ολυμπιακό! Την πέμπτη αγωνιστική στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με ανατροπή μάλιστα, φέρνοντας και την απομάκρυνση του Κάρλος Κορμπεράν από την τεχνική ηγεσία. Από τότε βέβαια άλλαξαν πολλά. Ο Μαντσίνι που σκόραρε συνεχίζει στον Παναθηναϊκό, ο Βατσλίκ είναι κι αυτός παρελθόν, όπως και άλλοι. Ο Ολυμπιακός τώρα, ψάχνει το πρώτο βήμα από τα τρία σε αυτή τη μεγάλη εβδομάδα που μπορεί να κρίνει πολλά. Έχει προβλήματα, αλλά με σοβαρότητα και συγκέντρωση, μπροστά στον κόσμο του, έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει το τρίποντο. Κι αν το Παναθηναϊκός-Βόλος έχει φαβορί, το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ μπορεί να τον φέρει ακόμη και στη δεύτερη θέση, από την τέταρτη που ήταν πριν λίγο καιρό!

Την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη, θα ακολουθήσει δεύτερο ραντεβού με ομάδα Θεσσαλονίκης. Με τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, που είναι η μόνη ομάδα που έχει νικήσει τον Ολυμπιακό του Μίτσελ στο πρωτάθλημα. Ο Ισπανός κόουτς στο ματς της κανονικής διάρκειας είδε την ομάδα του να χάνει ευκαιρίες, έγινε κουβέντα μεγάλη γιατί επέλεξε τον Τζολάκη αντί του Πασχαλάκη, αλλά ο χρόνος πίσω δε γυρίζει. Γι’ αυτό και ο στόχος την Τετάρτη, θα είναι το «δύο στα δύο», απέναντι σε μια ομάδα που δείχνει σε καλή κατάσταση, αλλά σίγουρα θα έχει «βάρος» από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Κι έχει σημασία πως θα είναι και βαθμολογικά, καθώς αν δεν τα έχει καταφέρει, ο Ολυμπιακός την Τετάρτη θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τον ΠΑΟΚ εκτός κούρσας.

Αυτή η μεγάλη εβδομάδα, θα ολοκληρωθεί την άλλη Κυριακή, 9 Απριλίου, στη Λεωφόρο. Απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου ο Ολυμπιακός φέτος έχει δύο ισοπαλίες, αλλά και στα δύο ματς πολύ καλύτερος. Με μεγάλη κουβέντα για την απόφαση του Κέλετ σε εκείνο το 1-1 στη Λεωφόρο, αλλά αυτή τη φορά πιο ώριμο, πιο κατασταλαγμένο. Προφανώς και τρίποντο εκεί, αλλάζει τα δεδομένα όλου του πρωταθλήματος. Ακόμη και μια ισοπαλία, όμως, μπορεί να μην είναι καταστροφική και για τους δύο. Ο Ολυμπιακός ωστόσο, έχει μπροστά του ματς που μπορεί να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Ήδη οι αντίπαλοί του τον νιώθουν, τον έχουν άγχος, γιατί είναι η ομάδα που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη να κατακτά πρωταθλήματα.

Tags: