Ο Καρίμ Μπενζεμά το έκανε όπως ο Φέρεντς Πούσκας και «προσπέρασε» τον Ραούλ (vid)

Καρίμ Μπενζεμά

i

Photo By David S. Bustamante/ Soccrates/ Getty Images/ Ideal Images

Ο Καρίμ Μπενζεμά το έκανε όπως ο Φέρεντς Πούσκας και «προσπέρασε» τον Ραούλ (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 08:52 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:14 - 06.04.2023

O Καρίμ Μπενζεμά έγινε το βράδυ της Τετάρτης (5/4) ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης που πετυχαίνει χατ - τρικ μέσα στο «Καμπ Νόου» μετά τον Φέρεντς Πούσκας.

Μία ακόμα απίθανη εμφάνιση του Καρίμ Μπενζεμά που συνδυάστηκε με πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας πέτυχε χατ - τρικ μέσα στο «Καμπ Νόου», η «Βασίλισσα» επιβλήθηκε της «μισητής» αντιπάλου με 4-0 και βρίσκεται στον τελικό του Copa Del Rey από το βράδυ της Τετάρτης (5/4). Θυμίζουμε ότι σκόρερ για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι χρίστηκε και ο Βινίσιους και ότι στο πρώτο ματς οι Καταλανοί είχαν επικρατήσει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με 1-0. 

Σε τρομερά κέφια βρέθηκε ο Καρίμ Μπενζεμά και λίγες ώρες μετά το χατ - τρικ, που σημείωσε σε επτά λεπτά κόντρα στην Βαγιαδολίδ το απόγευμα της Κυριακής (2/4) το έκανε ξανά. Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε στο 50, 58 (πεν.) και 80΄ και πέτυχε μετά από 43 συμμετοχές σε Clasico χατ - τρικ κόντρα στην Μπαρτσελόνα. 

Παράλληλα, ο αρχηγός των «μερένχες» έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ, μετά τον Φέρεντς Πούσκας το 1963, που σημειώνει χατ - τρικ μέσα στο «Καμπ Νόου»

Επιπλέον, ο Καρίμ Μπενζεμά έφθασε τα 16 γκολ κόντρα στους Καταλανούς, προσπερνώντας τον θρυλικό Ραούλ (15) και μπήκε στο Top 5 με τους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ που έχουν σκοράρει τα περισσότερα γκολ κόντρα στους «μπλαουγκράνα». Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 20 γκολ, δεύτερος ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο με 18 και τρίτος ο Ούγκο Σάντσες με 17

Tέλος, ο Γάλλος στράικερ έγινε ο 22ος ποδοσφαιριστής που σκοράρει χατ - τρικ σε «El Clasico» και ο τρίτος στον 21ο αιώνα μετά τους Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρεζ, φθάνοντας παράλληλα τα 10 χατ - τρικ στην καριέρα του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.