Ρεάλ Μαδρίτης vs Μπαρτσελόνα: Το κυνήγι των 100 τίτλων που περνάει (και) μέσα από τα δικαστήρια!

Φλορεντίνο Πέρεθ & Τζουάν Λαπόρτα

i

Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images/Ideal Images

Ρεάλ Μαδρίτης vs Μπαρτσελόνα: Το κυνήγι των 100 τίτλων που περνάει (και) μέσα από τα δικαστήρια!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 10:00 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:01 - 29.03.2023

Από τη μία η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το προβάδισμα, από την άλλη η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία να πιάσει τους «μερένχες». Αλλά πρώτα θα χρειαστεί να περάσει από τα δικαστήρια. Ποια από τις δύο ομάδες θα καταφέρει να φτάσει πρώτη στους 100 τίτλους;

Έχει ξεκινήσει μια άτυπη μάχη στην Ισπανία ανάμεσα στα δύο μεγαθήρια της La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, η οποία αφορά το ποια από τις δύο ομάδες θα φτάσει πρώτη τις 100 κούπες στην τροπαιοθήκη της. Η «Βασίλισσα» έχει το προβάδισμα στην κούρσα με 96 τίτλους, ενώ οι Καταλανοί έχουν την ευκαιρία φέτος να πιάσουν τους Μαδριλένους. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...

Η κατάσταση όσον αφορά τα τρόπαια των «μπλαουγκράνα» είναι περίπλοκη. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι τίτλοι της Μπαρτσελόνα είναι... 93+1. Και αυτό γιατί το πρωτάθλημα που είχαν κατακτήσει οι Καταλανοί το 1937 δεν τους έχει δοθεί ως επίσημος τίτλος από την Ομοσπονδία, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν ήταν εκείνη υπέθυνη για τη διοργάνωση εκείνου του πρωταθλήματος.

Τι είχε γίνει εκείνη την περιβόητη χρονιά; Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε υπό την προστασία της κυβέρνησης σε εκείνες τις περιοχές όπου το πραξικόπημα του Φρανθίσκο Φράνκο (Ισπανός δικτάτορας) δεν είχε ακόμη... θριαμβεύσει και ήταν εφικτό να γίνει. Είχαν πάρει μέρος μόνο οι ομάδες από την Καταλονία, την Κοινότητα της Βαλένθια και τη Μούρθια. Και η Μπαρτσελόνα στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Τα πραγματικά δεδομένα μιας πιθανής επιστροφής του Μουρίνιο στη Ρεάλ
LA LIGA

20:35 - 22.03.2023

Τα πραγματικά δεδομένα μιας πιθανής επιστροφής του Μουρίνιο στη Ρεάλ

Το σενάριο να αναλάβει ο Ζοσέ Μουρίνιο την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης από του χρόνου έχει παίξει αρκετά στα ισπανικά ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες. Ποιες είναι όμως οι πιθανότητες να συμβεί αυτό;

Ωστόσο, αυτός ο τίτλος δεν της απονεμήθηκε ποτέ ως επίσημος. Κάτι το οποίο οι «μπλαουγκράνα» θέλουν να αλλάξει και αναμένεται να προσφύγουν στην Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να αναγνωριστούν ως εθνικοί πρωταθλητές εκείνης της σεζόν. Το είχαν προσπαθήσει και το 2009, αλλά απέτυχαν. Όμως τώρα θεωρούν ότι θα δικαιωθούν, καθώς η RFEF πρόσφατα αναγνώρισε τη Λεβάντε ως Κυπελλούχο εκείνης της χρονιάς. Άρα είναι πολύ πιθανό να αναγνωρίσει και την Μπαρτσελόνα ως πρωταθλήτρια.

Σε περίπτωση που γίνει αυτό, οι Καταλανοί θα έχουν επίσημα πλέον 94 τίτλους συνολικά, με αποτέλεσμα η διαφορά από τη Ρεάλ Μαδρίτης να φτάσει στις δύο κούπες. Μια διαφορά που θα έχουν την ευκαιρία να την καλύψουν φέτος, αν κατακτήσουν το πρωτάθλημα της La Liga και το Copa Del Rey. Όσον αφορά την La Liga, μοιάζει να έχουν κλειδώσει τον τίτλο, ενώ έχουν σημαντικό προβάδισμα και στο Copa Del Rey, αφού έχουν κερδίσει 1-0 τη «Βασίλισσα» στον πρώτο ημιτελικό.

Εν ολίγοις, αν τα κάνει όλα όπως πρέπει η Μπαρτσελόνα και πάρει και τη νίκη που χρειάζεται στα... δικαστήρια, θα ισοφαρίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στα 96 τρόπαια. Και η κούρσα για τους 100 τίτλους θα εξελιχθεί σε θρίλερ. Εκτός αν οι Μαδριλένοι κάνουν πάλι το θαύμα τους και στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης στο τέλος της σεζόν για 15η φορά στην ιστορία τους. Έτσι, θα διατηρήσουν το προβάδισμα τους και θα βρεθούν κοντά σε ακόμα μια (άτυπη) νίκη επί της μισητής αντιπάλου.