Το Χάρβαρντ αποκάλυψε πικάντικες λεπτομέρειες του σίριαλ της ανανέωσης Σαλάχ με τη Λίβερπουλ

Μοχάμεντ Σαλάχ

i

Μοχάμεντ Σαλάχ/©Photo by Angel Martinez/Getty Images/Ideal Images

Το Χάρβαρντ αποκάλυψε πικάντικες λεπτομέρειες του σίριαλ της ανανέωσης Σαλάχ με τη Λίβερπουλ

Κώστας Τόπας 12:23 - 25.09.2023

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ αποκάλυψε πώς η Λίβερπουλ συμφώνησε σε νέο συμβόλαιο με τον Μοχάμεντ Σαλάχ το 2022, παρόλο που αρχικά ήταν «πολύ μακριά» στις διαπραγματεύσεις.

Το εμβληματικό αμερικανικό πανεπιστήμιο μπόρεσε να λάβει εσωτερικές πληροφορίες σχετικά με τις συζητήσεις που έγιναν πριν ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ, Μοχάμεντ Σαλάχ δεσμευτεί με την Λίβερπουλ για νέες περιπέτειες στο «Άνφιλντ». Το νέο συμβόλαιο του «Φαραώ» υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2022, τον οποίο θα τον κρατήσει στο Μέρσεϊσαϊντ για άλλα τρία χρόνια.

Ωστόσο, υπήρχε ο κίνδυνος ο Σαλάχ να μην υπογράψει το νέο συμβόλαιο με τους «Reds», καθώς η αρχική προσφορά της Λίβερπουλ απείχε πολύ από τις προσδοκίες του Αιγύπτιου μεσοεπιθετικού. Παρ' όλα αυτά το Harvard Business School αποκάλυψε πώς οι συζητήσεις μεταξύ του 31χρονου και του ατζέντη του Ράμι Άμπας Ισα, τελικά κατέληξαν σε μια συμφωνία.

Αποκαλύφθηκε ότι ο εκπρόσωπος του Σαλάχ του είπε κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας τον Ιούνιο του 2022: «Αρχίζω να φοβάμαι ότι μπορεί να μην καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για ένα νέο συμβόλαιο, Μοχάμεντ - η τελευταία τους προσφορά απέχει ακόμη πολύ από αυτό θέλουμε». Ο Σαλάχ στη συνέχεια είπε για τον ατζέντη του: «Είμαστε συνεργάτες, ξέρω ότι θα κάνει πάντα ό,τι είναι καλύτερο για μένα», προτού προσθέσει στην επιθυμία του να παραμείνει στην Λίβερπουλ: «Θέλω να μείνω στη Λίβερπουλ. Αλλά ο σύλλογος πρέπει να δείξει ότι με θέλει επίσης». 

Τελικά, ο Σαλάχ πήρε αυτό που έψαχνε και ο Αιγύπτιος θα βάζει στα ταμεία του μέχρι το 2025 περίπου 460.000 ευρώ την εβδομάδα. Μετά την ολοκλήρωση του «deal» ο «Φαραώ» είναι σε εντυπωσιακή φόρμα σημειώνοντας 30 γκολ την περασμένη σεζόν πριν καταγράψει τρία γκολ και τέσσερις ασίστ σε έξι παιχνίδια στην αρχή της σεζόν 2023-24. Το καλοκαίρι το όνομά του είχε συνδεθεί έντονα με μια μεταγραφή στη Σαουδική Αραβία, με μια προσφορά 215 εκατομμυρίων λιρών που λέγεται ότι είχε κατατεθεί στους «Reds», οι οποίοι την απέρριψαν για να διατηρήσουν το αστέρι τους στο «Άνφιλντ».