«Λύγισε» τη Γουέστ Χαμ η Λίβερπουλ, αντέδρασε η Μπράιτον μετά την ΑΕΚ!
i

© prtscr

«Λύγισε» τη Γουέστ Χαμ η Λίβερπουλ, αντέδρασε η Μπράιτον μετά την ΑΕΚ!

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:02 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:29 - 24.09.2023

Η σαφώς ανώτερη Λίβερπουλ έφτασε στην πέμπτη σερί νίκη της, επικρατώντας της Γουέστ Χαμ με 3-1, ενώ η Μπράιτον άφησε πίσω της την ήττα από την ΑΕΚ και με ολική ανατροπή πήρε τη νίκη με 3-1 επί της Μπόρνμουθ.

Ασταμάτητη η Λίβερπουλ! Οι «ρεντς» διεύρυναν το νικηφόρο σερί τους, καθώς πανηγύρισαν τη νίκη με 3-1 επί της Γουέστ Χαμ στο «Άνφιλντ» για την 6η αγωνιστική της Premier League.

Τα «σφυριά» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και είχαν τεράστια ευκαιρία στο 7ο λεπτό, με τον Άλισαν να λέει όχι εντυπωσιακά στον Σούτσεκ. Έπειτα από οκτώ λεπτά όμως, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Σαλάχ να αναλαμβάνει την εκτέλεση, να ευστοχεί και να γράφει το 1-0. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε αρκετές καλές στιγμές για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά τις σπατάλησε και η μπάλα την τιμώρησε.  Στο 42' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, όταν ο Μποβέν με κεφαλιά έγραψε το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι «ρεντς» μπήκα πολύ αγριεμένοι και αφού έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία στο 53' με τον Νούνιες, ο Ουρουγουανός χτύπησε ξανά στο 60' με ένα υπέροχο σουτ και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, κάνοντας το 2-1. Μάλιστα, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα η Λίβερπουλ «κλείδωσε» τη νίκη, όταν ο Ζότα με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Την ίδια ώρα, η Μπράιτον που υποδεχόταν την Μπόρνμουθ έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, πήρε τη νίκη με 3-1.

Τα «κεράσια» πραγματοποίησαν ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και μετά από δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 5' και στο 16', ήρθε το γκολ στο 25ο λεπτό. Ο Σολάνκε εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους όμως, οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια με πολύ δόση τύχης, αφού ο Κέρκεζ στην προσπάθεια του να διώξει πέτυχε αυτογκόλ κι έγραψε το 1-1.

Με την έναρξη της επανάληψης οι «γλάροι» έφτασαν στην ολική ανατροπή, όταν Μιτόμα έπειτα από ασίστ του Νταχούντ σημείωσε το 2-1, ενώ 77' σφράγισαν τη νίκη, με τον Μιτόμα να ξαναχτυπά και να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Τέλος, η Τσέλσι εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά κατώτερη των προσδοκιών και γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Άστον Βίλα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Μετά από ένα φτωχό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι Λονδρέζοι βρήκαν δίχτυα, αλλά το γκολ του Ντισασί ακυρώθηκε για οφσάιντ, ήρθε ο κατήφορος για τους «μπλε». Και αυτό γιατί στο 58ο λεπτό έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε ο Μάλο Γκούστο. Οι «χωριάτες» εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και στο 73' ο Ουότκινς έκανε το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού.