Η Νις απέβαλε τον Γιουσέφ Ατάλ για το αντισημιτικό μήνυμα που έστειλε

Γιουσέφ Ατάλ

i

©Nice

Η Νις απέβαλε τον Γιουσέφ Ατάλ για το αντισημιτικό μήνυμα που έστειλε

Κώστας Τόπας 12:49 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 18.10.2023

Η Νις αποφάσισε να αποβάλει τον Γιουσέφ Ατάλ από την ομάδα μετά από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα.

Στο επίκεντρο έντονης διαμάχης βρίσκεται ο Αλγερινός διεθνής αμυντικός της Νις Γιουσέφ Ατάλ, επειδή μετέδωσε ένα αντισημιτικό μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα.

Παρά τη διαγραφή αυτής της δημοσίευσης και τη γρήγορα δημοσιευμένη συγγνώμη, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής έχει βρεθεί στο στόχαστρο και ήδη σε αυτό του Εθνικού Συμβουλίου Δεοντολογίας της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Ατάλ μάλιστα αποτελεί αντικείμενο έρευνας από την εισαγγελία της Νίκαιας. «Η προκαταρκτική έρευνα για υποστήριξη της τρομοκρατίας και δημόσια υποκίνηση μίσους ή βίας για λόγους συγκεκριμένης θρησκείας», ανατέθηκε στη δικαστική αστυνομία της Νίκαιας (νότια Γαλλία), δήλωσε ο εισαγγελέας σε σύντομο δελτίο Τύπου.

Από την πλευρά της η Νις, αποφάσισε να αποβάλει τον παίκτη από την ομάδα μέχρι να λυθεί η υπόθεση. 

«Συγγνώμη για την τρομοκρατία»

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί αντέδρασε γρήγορα, ζητώντας από τον παίκτη να ζητήσει συγγνώμη. «Αν δεν συνέβαινε αυτό, θα είχε τη θέση του στο κλαμπ μας», προειδοποίησε ο εκλεγμένος αξιωματούχος της Νις στο X.

«Τα πρωταθλήματα και οι ομοσπονδίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και αυστηρά απέναντι σε σχόλια και συμπεριφορές που αντίκεινται στις αξίες της Δημοκρατίας», πρόσθεσε σε δεύτερη δημοσίευσή του.