Φιέστα με ήττα για την Παρί και αποδοκιμασίες για τον Μέσι - Εκτός Ευρώπης η Μονακό, έπεσε η Οσέρ

Λιονέλ Μέσι

i

Photo by Julian Finney/Getty Images

Φιέστα με ήττα για την Παρί και αποδοκιμασίες για τον Μέσι - Εκτός Ευρώπης η Μονακό, έπεσε η Οσέρ

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:52 - 03.06.2023 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 04.06.2023

«Κρύα» φιέστα για την Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς η ομάδα του Γκαλτιέ ηττήθηκε από τη Κλερμόν με 3-2 στο «Παρκ ντε Πρενς». Δεν εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο η Μονακό, υποβιβάστηκε η Οσέρ.

Μπορούσε και καλύτερα στη φιέστα τίτλου η Παρί Σεν Ζερμέν, πικρό το αντίο του Μέσι! Οι Παριζιάνοι παρότι προηγήθηκαν με 2-0, γνώρισαν την ήττα με 3-2 από την Κλερμόν στο «Παρκ ντε Πρενς» και «λέκιασαν» την γιορτή τους, αλλά και το «last dance» του Pulga, που λίγο νωρίτερα ο γαλλικός σύλλογος ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας τους. Μάλιστα, ο Αργεντινός σούπερ σταρ αποδοκιμάστηκε έντονα.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα με το... καλημέρα, όμως το γκολ του Κι ακυρώθηκε διότι είχε κάνει επαφή της μπάλας με το χέρι. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι απέφυγαν το σοκ και χάρη στα γκολ των Ράμος (16') και Εμπαπέ (21') πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων. Όμως δεν κατάφεραν να το διατηρήσουν ούτε μέχρι την ανάπαυλα.

Η Κλερμόν έφερε το ματς στα ίσια, με τον Γκαστιέν να μειώνει αρχικά στο 24' και τον Ζεφάν να γράφει το 2-2 του πρώτου ημιχρόνου στο 45+1'. Και ο εφιάλτης της γαλλικής ομάδας είχε και συνέχεια, αφού στο 63ο λεπτό ο Κι διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Από 'κει και πέρα, η Μονακό έκανε την τρίτη διαδοχική της ήττα, καθώς έχασε με 2-1 από την Τουλούζ μέσα στο Πριγκιπάτο και έμεινε εκτός ευρωπαϊκών θέσεων. Ο Αμπουκλάλ άνοιξε το σκορ στο 70', οι Μονεγάσκοι έφεραν το ματς στα ίσια με τον Μπεν Γιέντερ έπειτα από 8 λεπτά, αλλά στο 90+3' ο Χίλει έγραψε το τελικό 1-2.

Επιπλέον, η Ρεν έφυγε με το διπλό από την έδρα της Μπρεστ (1-2) και πήρε εισιτήριο για το Europa League, ενώ η Λιλ που ήρθε ισόπαλη (1-1) με την Τρουά εξασφάλισε την παρουσία της στο Conference League.

Τέλος, η Οσέρ γνώρισε ήττα με 3-1 από τη Λανς και υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, ενώ η Ναντ που επικράτησε 1-0 της Ανζέρ σώθηκε.