Τρομερό: «Άκυρο» στην άνοδο λόγω επεισοδίων!

Η επίθεση του οπαδού προς τον σκόρερ

i

© Printscreen

Τρομερό: «Άκυρο» στην άνοδο λόγω επεισοδίων!

Sportal newsroom 19:42 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:46 - 12.06.2023

Η πειθαρχική επιτροπή του γαλλικού πρωταθλήματος έβγαλε την απόφασή της για τα όσα έγιναν στον αγώνα της Μπορντό με τη Ροντέ. Η Μπορντό λοιπόν έχασε το ματς άνευ αγώνα κάτι που σημαίνει ότι έχασε και την άνοδο στη Ligue 1.

Βαριά ήταν η τιμωρία που δέχτηκε η Μπορντό για τα επεισόδια στον αγώνα με τη Ροντέ. Συγκεκριμένα ένας οπαδός των Γιρονδινών μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησε τον σκόρερ της αντίπαλης ομάδας, προκαλώντας του διάσειση. Αυτό μάλιστα έφερε και την οριστική διακοπή του αγώνα στο 23ο λεπτό. 

Η πειθαρχική επιτροπή του γαλλικού πρωταθλήματος λοιπόν έβγαλε την τιμωρία της Μπορντό για τα όσα συνέβησαν. Το παιχνίδι για τους Γιρονδινούς χάθηκε άνευ αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι τερμάτισε τρίτη στη βαθμολογία και έχασε την άνοδο στη Ligue 1. Τη θέση της παίρνει η Μετς η οποία τερμάτισε δεύτερη. 

Την ίδια ώρα με αυτή την απόφαση η Ροντέ παίρνοντας τους τρεις βαθμούς μένει στην κατηγορία και υποβιβάζεται η Ανεσί. Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη τιμωρία της Μπορντό. 

Η γαλλική ομάδα δέχτηκε και ποινή αφαίρεσης ενός βαθμούς για τη νέα σεζόν, αλλά και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων και σε περίπτωση που επαναληφθούν επεισόδια, θα κλείσει η νότια κερκίδα για άλλα δύο παιχνίδια. 

Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, ο πρόεδρος των Γιρονδινών έβγαλε μια ανακοίνωση, όπου χαρακτηρίζει την απόφαση ακατανόητη και πως ο δικαστικός αγώνας θα συνεχιστεί για να δικαιωθεί η ομάδα του.