Επίσημο: Ανέλαβε τη Λιντς ο πρώην προπονητής της Κέρκυρας και του Ολυμπιακού Βόλου, Χάβι Γκράθια!

Χάβι Γκράθια

i

© Intime

Επίσημο: Ανέλαβε τη Λιντς ο πρώην προπονητής της Κέρκυρας και του Ολυμπιακού Βόλου, Χάβι Γκράθια!

Sportal newsroom 18:17 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:33 - 21.02.2023

O Χάβι Γκράθια ο οποίος πέρασε από τα γήπεδα της Ελλάδας για διάστημα ενός χρόνου, ανακοινώθηκε επίσημα από τη Λιντς.

Με κάθε επισημότητα προπονητής της Λιντς είναι ο Χάβι Γκράθια, ο οποίος ανακοινώθηκε από την αγγλική ομάδα ως αντικαταστάτης του Τζέσι Μαρς. Οι άνθρωποι του συλλόγου θεώρησαν πως ο έμπειρος τεχνικός και τον προτίμησαν από άλλες λύσεις, όπως πχ του Πέδρο Μαρτίνς.

Πλέον, ο Ισπανός τεχνικός «τρέχει» να προλάβει το Σαββατιάτικο παιχνίδι της Premier League, κόντρα στη Σαουθάμπτον, αφού θα πρέπει πρώτα να βγουν οι απαραίτητες άδειες. Μάλιστα, το παράδοξο είναι πως αντίπαλος του θα είναι ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Λιντς.

O Γκράθια είναι γνώριμος στην Ελλάδα αφού στο παρελθόν υπήρξε προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου και την Κέρκυρα. Στην μεν ομάδα της Μαγνησίας έμεινε για 4 παιχνίδια, ενώ από την άλλη στη νησιωτική έκατσε για 21 αγώνες.

Μέχρι πρότινος βρισκόταν στην Αραβία, όπου και προπονούσε την Αλ Σααντ ως αντικαταστάτης του Τσάβι. Ο 52χρονος είχε θετικό πέρασμα στην ομάδα του Κατάρ, όπως και ο συμπατριώτης και προκάτοχος του, καθώς αποχώρησε από εκεί με μ.ο. συγκομιδής 2,27 βαθμούς ανά παιχνίδι.