Ο Λιούμπισιτς επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος: Το χέρι που έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ (vid)

Ρόμπερτ Λιούμπισιτς

i

©Intime

Ο Λιούμπισιτς επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος: Το χέρι που έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ (vid)

Κώστας Τόπας 12:19 - 31.01.2024

Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς επιστρέφει ως παίκτης της ΑΕΚ, αυτή τη φορά στην «OPAP Arena», εκεί όπου πριν από μερικούς μήνες είχε... δώσει την πρόκριση στην Ένωση για τα Play Offs των προκριματικών του Champions League.

Την πρώτη διαθέσιμη πτήση για την Ελλάδα πήρε ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, προκειμένου να προλάβει να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να ολοκληρώσει την μεταγραφή του. Στην Αθήνα αναμένεται να φτάσει στις 14:45 το μεσημέρι προκειμένου να περάσει από ιατρικές κι έπειτα να βάλει την υπογραφή του στους «κιτρινόμαυρους».

Ο 24χρονος μέσος αγωνίστηκε βασικός και στα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του Champions League, δείχνοντας την ποιότητά του. Στο πρώτο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, ο Λιούμπισιτς έπαιξε ως επιθετικός χαφ, ενώ στη ρεβάνς στην OPAP Arena, ο Μπίτσκαν τον έβαλε ως κεντρικό χαφ.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης είχε ακόμα καλύτερη απόδοση, εκμεταλλευόμενος το άγχος της ΑΕΚ, ενώ πέτυχε το δεύτερο γκολ της Ντιναμό, μετά από πολύ ωραία ενέργεια. Στο φινάλε όμως υπέπεσε σε πέναλτι για χέρι

Η παράβαση δόθηκε μέσω VAR και ο Λιβάι Γκαρσία νικήθηκε από τον Λιβάκοβιτς, όμως ο Βίντα πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με αυτόν τον τρόπο, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.