Λιβάι Γκαρσία: «Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, αλλά δεν ήταν αρκετό - Αναλαμβάνω την ευθύνη» (vids)

Λιβάι Γκαρσία

i

PrtScr

Λιβάι Γκαρσία: «Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, αλλά δεν ήταν αρκετό - Αναλαμβάνω την ευθύνη» (vids)

Κώστας Τόπας 09:12 - 24.03.2024

Ο επιθετικός της ΑΕΚ, Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό του Τρινιντάντ και Τομπάγκο και μίλησε για την επόμενη ημέρα της εθνικής του ομάδας.

Ο Καναδάς επικράτησε με 2-0 του Τρινιντάντ και το άφησε εκτός Κόπα Αμέρικα. Βασικός αγωνίστηκε ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα και να ενταχθεί στις προπονήσεις των «κιτρινόμαυρων».

Μετά το τέλος του αγώνα, ο 26χρονος επιθετικός της ΑΕΚ ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα και ζήτησε από τους οπαδούς να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια της εθνικής.

«Πριν το παιχνίδι, ζήτησα από τα παιδιά να αγωνιστούν, να παλέψουν και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτά. Δυστυχώς το παιχνίδι δεν πήγε όπως θα θέλαμε και έχουμε να μάθουμε πολλά. Ελπίζουμε στο μέλλον να μάθουμε από τα λάθη μας», ανέφερε αρχικά ο Λιβάι Γκαρσία για το παιχνίδι με τον Καναδά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα είπε ο ίδιος στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια.

«Ήρθα εδώ να βοηθήσω. Δυστυχώς δεν ήμουν τόσο καλός σήμερα και ανέλαβα την ευθύνη για αυτές τις ευκαιρίες. Ανέλαβα την ευθύνη για πολλά πράγματα, γιατί γνωρίζω πόσα περιμένει η ομάδα από μένα και ελπίζω ότι κι εγώ θα μάθω από αυτά τα λάθη και να προχωρήσω. Θα αναλάβω την πίεση μετά από αυτό το παιχνίδι, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα μάθω από αυτό και θα συνεχίσω να κοιτάω μπροστά».

Για τους επόμενους στόχους του Τρινιντάντ και Τομπάγκο ο Λιβάι Γκαρσία τόνισε: «Αν δούμε αυτό το παιχνίδι, και πώς το είδαν οι οπαδοί, είμαι σίγουρος ότι είδαν κάτι θετικό. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά τα παιδιά δείχνουν την καρδιά, την αγωνιστικότητα και όλα όσα χρειάζονται για να εκπροσωπείς την εθνική ομάδα. Πιστεύω πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πως πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προσπαθούμε να πάρουμε τις νίκες».

Για το πόσο θα κρατήσει ο πόνος γι’ αυτή την ήττα: «Αυτή η ήττα θα πονάει για καιρό. Ήρθα εδώ, έχοντας μόλις ξεπεράσει τον τραυματισμό μου και έκανα πολλές θυσίες. Ήρθα και έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Το καλύτερο της ομάδας δεν ήταν αρκετό, αλλά σίγουρα θα πάρουμε τα μαθήματά μας από αυτό και θα προχωρήσουμε. Αλλά σίγουρα θα μας πονάει αυτή η ήττα για λίγο καιρό».

Τέλος, ο Λιβάι Γκαρσία έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους οπαδούς: «Θα ήθελα να τους πω ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο και πρέπει να μας στηρίξουν, γιατί δουλεύουμε πολύ σκληρά και χρειαζόμαστε τη στήριξή τους. Ο 12ος παίκτης είναι σημαντικός. Περιμένουμε αυτού του είδους τη στήριξη εδώ και χρόνια και αυτό που λαμβάνουμε είναι υπέροχο. Και ελπίζουμε να συνεχίσει και αυτή η ενέργεια να παραμείνει θετική».