ΙΩΝΙΚΟΣ - ΑΕΚ 1-2

LIVE ΙΩΝΙΚΟΣ - ΑΕΚ 1-2

Sportal newsroom 15:40 - 22.01.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 22.01.2023

Παρακολουθήστε μέσω του Sportal την εξέλιξη του αγώνα του Ιωνικού με την ΑΕΚ για τη 19η αγωνιστική της Superleague. Σχολιάζει ο Κώστας Τσίλης.

*Από στατική φάση η ΑΕΚ ισοφάρισε και μόνο από στατιστική φάση μπορεί να ψάξει την ολική ανατροπή. 

*Νέο ανακάτεμα της τράπουλας από τον Αλμέιδα, με τον Αραούχο να πηγαίνει στην κορυφή, τον Τσούμπερ να κινείται πιο πίσω στον άξονα ως ελεύθερος και τον Μάνταλο δίπλα στον Γιόνσον στα χαφ. 

*Με τις αλλαγές που έκανε ο Αλμέιδα, ο Γκατσίνοβιτς πήγε αριστερά, ο Φερνάντες στα δεξιά, ο Άμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Αραούχο και ο Πινέδα δίπλα στον Γιόνσον στα χαφ.

*Συνεχίζει η ΑΕΚ και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με την ίδια αποδιοργανωμένη εικόνα. Με τον Ιωνικό να ελέγχει πλήρως την κατάσταση. 

*Η ΑΕΚ κάνει ίσως το χειρότερο φετινό της ημίχρονο. Ακόμα χειρότερο και από τα Γιάννενα, καθώς εκεί παρότι είχε δεχθεί δυο γκολ, είχε κάνει και τρείς κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Τώρα δεν έχει κάνει ούτε φάση. Από την άλλη μεριά ο Ιωνικός πιθανότατα κάνει το καλύτερο φετινό του ημίχρονο εξ ου και έχει βάλει ένα γκολ και έχει και ένα δοκάρι. 

*Την πλήρωσε την κακή ανασταλτική της λειτουργία η ΑΕΚ. Από λάθος στο κέντρο του γηπέδου και από κακή αντίδραση του Μουκουντί, ο Σεμπά εκτέλεσε για να σκοράρει σαν σε προπόνηση.

*Σ' αυτό το πρώτο ημίωρο του ματς η ΑΕΚ έχει εκτός παιχνιδιού εντελώς τον Πινέδα, ενώ ανασταλτικά έχει εξαιρετικά κακή λειτουργία. Εξ ου και ο Ιωνικός είναι πολύ πιο απειλητικός στο ματς.

*Η ΑΕΚ δυσκολεύεται πολύ σ' αυτό το πρώτο 20άλεπτο να βρει χώρους. Και τις επιθέσεις τις ψάχνει κυρίως από την δεξιά πλευρά με τον Άμραμπατ. Ωστόσο αφήνει κενά στην άμυνα της και κυρίως έχει κακές ανασταλτικές αντιδράσεις. 

*Ο Αλμέιδα χρειάστηκε να αλλάξει τελευταία στιγμή τα σχέδια του, λόγω των ενοχλήσεων του Γκαρσία. Όμως και ο Φαν Βέερτ έχει αγωνιστικό ρυθμό, καθώς και την περασμένη Τετάρτη στο κύπελλο, ήταν βασικός. 

*Καλησπέρα, μαζί θα σχολιάσουμε την δοκιμασία της ΑΕΚ στη Νίκαια. Ένα παιχνίδι για τις παγίδες του οποίου, ο Ματίας Αλμέιδα έκανε εκτενή αναφορά στους ποδοσφαιριστές του, στην τελευταία προπόνηση.