Έριξε (ξανά) τεσσάρα στην Μπαρτσελόνα η Χιρόνα και χάρισε... μία ώρα αρχύτερα το πρωτάθλημα στη Ρεάλ!
i

Photo by Pedro Salado/Getty Images

Έριξε (ξανά) τεσσάρα στην Μπαρτσελόνα η Χιρόνα και χάρισε... μία ώρα αρχύτερα το πρωτάθλημα στη Ρεάλ!

Sportal newsroom 21:31 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 12:21 - 18.05.2024

Η καταιγιστική Χιρόνα με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Πόρτου, που ήρθε από τον πάγκο, «πάτησε» την Μπαρτσελόνα με 4-2 στο «Μοντιλίβι» και... κλείδωσε το εισιτήριο για το Champions League. Πρωταθλήτρια Ισπανίας -και μαθηματικά πλέον η Ρεάλ- μετά από αυτή τη νίκη της ομάδας του Μίτσελ.

Αφεντικό της Καταλονίας είναι η Χιρόνα! Μετά την τεσσάρα στον πρώτο γύρο, η ομάδα του Μίτσελ έριξε ξανά τέσσερα στην Μπαρτσελόνα (4-2), με τον Πόρτου να έρχεται από τον πάγκο και να «υπογράφει» την τεράστια νίκη των γηπεδούχων, σκοράροντας δις και μοιράζοντας μία ασίστ.

Μία νίκη που την πανηγύρισαν και στη Μαδρίτη και αυτό όχι μόνο γιατί οι οπαδοί της Ρεάλ πάντα χαίρονται όταν βλέπουν την αιώνια αντίπαλο τους να γνωρίζει μία βαριά ήττα, αλλά γιατί πλέον η ομάδα τους είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ισπανίας για τη σεζόν 2023-2024. Από την πλευρά της η Χιρόνα, «κλείδωσε» την έξοδο στο Champions League.

Η Ρεάλ «καθάρισε» την Κάντιθ με τα δεύτερα, περιμένει για φιέστα και είναι έτοιμη για τη ρεβάνς με την Μπάγερν!
LA LIGA

19:10 - 04.05.2024

Η Ρεάλ «καθάρισε» την Κάντιθ με τα δεύτερα, περιμένει για φιέστα και είναι έτοιμη για τη ρεβάνς με την Μπάγερν!

Με τον Κάρλο Αντσελότι να προχωρά σε εκτεταμένο ροτέισον, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη νίκη επί της Κάντιθ με 3-0 και αν η Μπαρτσελόνα δεν νικήσει τη Χιρόνα θα είναι και μαθηματικά πρωταθλήρια για φέτος. Βέβαια, το μυαλό των Μαδριλένων είναι στη ρεβάνς με την Μπαγερν...

Στα του ματς, το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν... τρελό, καθώς αμφότερες οι ομάδες βρήκαν γκολ από τα αποδυτήρια! Οι «μπλαουγκράνα» άνοιξαν το σκορ στο 3ο λεπτό, με τον Κρίστενσεν να κάνει μία εξαιρετική ενέργεια και να γράφει το 0-1, όμως η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεσα, καθώς έπειτα από ένα λεπτό έφεραν το ματς στα ίσια, με τον Ντόβμπικ να σημειώνει το 1-1.

Από 'κει και έπειτα, η ομάδα του Τσάβι ήταν καλύτερη, είχε τις στιγμές της με τη μεγαλύτερη να είναι το δοκάρι του Γκιντογκάν στο 33' και τελικά πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Λεβαντόβσκι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Φερμίν, ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και έγραψε το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε τελείως, με τους γηπεδούχους να είναι καταιγιστικοί και να φέρνουν τούμπα το παιχνίδι με εμφατικό τρόπο και πρωταγωνιστή τον Πόρτου, ο οποίος με το που ήρθε από τον πάγκο, στο 65', εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ντόβμπικ και έκανε το 2-2, ενώ έπειτα από τρία λεπτά έδωσε εκείνος ασίστ στον Γκουτιέρεθ για το 3-2.

Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί η Χιρόνα, αφού ο Πόρτου είχε τρελά κέφια και στο 75' με ένα ασύλλπητο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 33ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 34ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ