Χωρίς νικητή η ματσάρα του «Άνφιλντ», μόνη στην κορυφή η Άρσεναλ
i

©Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Χωρίς νικητή η ματσάρα του «Άνφιλντ», μόνη στην κορυφή η Άρσεναλ

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:28 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:46 - 23.12.2023

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι του «Άνφιλντ» ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Άρσεναλ, για τη 18η αγωνιστική της Premier League.

Το ντέρμπι κορυφής για την 18η αγωνιστική της Premier League ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή. Η σπουδαία αναμέτρηση του «Άνφιλντ» ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ έληξε ισόπαλο 1-1. 

Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Γιούρκεν Κλοπ βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 39 βαθμούς, ενώ οι «κανονιέρηδες» είναι σταθερά στην κορυφή με 40 πόντους. 

Οι φιλοξενούμενοι με την πρώτη τους καλή ευκαιρία βρήκαν δίχτυα. Μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μάρτιν Έντεγκααρντ και με κοντινή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους «κανονιέρηδες».

Ωστόσο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο 29ο λεπτό κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ βρήκε τον Αιγύπτιο εξτρέμ και εκείνος με καταπληκτικό σουτ μέσα από τη περιοχή έκανε το 1-1 για τη Λίβερπουλ

Στο 35ο λεπτό οι «reds» «πάγωσαν» με τον τραυματισμό του Κώστα Τσιμίκα. Συγκεκριμένα ο Έλληνας αριστερός μπακ δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Μπουκάγιο Σακά, έπεσε άτσαλα στο έδαφος και γκρέμισε τον Γιούργκεν Κλοπ. 

Ο 27χρονος πονούσε έντονα στον δεξιό ώμο, προκαλώντας έντονη ανησυχία. Δεν μπορούσε να συνεχίσει και έτσι στη θέση του πέρασε ο Τζο Γκόμεζ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-1. 

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν, όμως το τελείωμα του Σαλάχ στο 50ο λεπτό πέρασε για λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Ράγια. Στο 68ο λεπτό η Λίβερπουλ είδε και τον Λουίς Ντίας να τραυματίζεται. Ο Κολομβιανός διεθνής έγινε αναγκαστική αλλαγή και τη θέση του πήρε ο Χάρβει Έλιοτ. 

Οι «reds» είχαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Έλιοτ και Αλεξάντερ-Άρνολντ, όμως στη περίπτωση και των δυο η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Ράγια. Στο 71ο λεπτό ο Έλιοτ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε πάνω σε αμυντικό της Άρσεναλ, άλλαξε πορεία, χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. 

Ενώ ο Αλεξάντερ-Άρνολντ σούταρε ελεύθερος μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ισπανού κίπερ. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός ολοένα ήταν και πιο γρήγορος, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε και παρέμεινε το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου. 

Οι ενδεκάδες: 

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (35' Γκόμεζ), Σομποσλάι, Έντο, Τζόουνς (68' Χράφενμπερχ), Σαλάχ, Χάκπο (68' Νούνιες), Ντίας (68' Έλιοτ

Άρσεναλ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ Μαγκαλιάες, Ζιντσένκο, Όντεγκααρντ, Ράις, Χάβερτς, Σακά, Ζεζούς (78' Ενκετιά), Μαρτινέλι (68' Τροσάρντ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (19ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ