Η Λίβερπουλ βρήκε τον επόμενο Κλοπ: Κατ' αρχήν συμφωνία με τον Αμορίμ έως το 2027!

Ρούμπεν Αμορίμ

i

©Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images/Ideal Images

Η Λίβερπουλ βρήκε τον επόμενο Κλοπ: Κατ' αρχήν συμφωνία με τον Αμορίμ έως το 2027!

Κώστας Τόπας 12:06 - 09.04.2024

Η Λίβερπουλ φέρεται να ήρθε σε κατ' αρχήν συμφωνία με τον Ρούμπεν Αμορίμ έως το 2027, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Ο Ρούμπεν Αμορίμ φαίνεται όλο και πιο πιθανό να είναι ο άνθρωπος στον οποίο στρέφεται η Λίβερπουλ για να καλύψει το κενό που θα αφήσει ο Γιούργκεν Κλοπ το προσεχές καλοκαίρι, καθώς ο Πορτογάλος πλησιάζει σε μια καλοκαιρινή μετάβαση στο Άνφιλντ.

Ο 39χρονος τεχνικός της Σπόρτινγκ, είχε αναδειχθεί ως ο πρώτος υποψήφιος στη λίστα των «Reds» τις τελευταίες εβδομάδες και τώρα όλα φαίνονται πως είναι θέμα χρόνου για να πέσουν οι υπογραφές. Η Λίβερπουλ παρακολουθεί τον Αμορίμ εδώ και αρκετό καιρό και ενώ το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής των Μέσων ενημέρωσης είχε επικεντρωθεί στον πρώην μέσο της ομάδας του «Άνφιλντ», Τσάμπι Αλόνσο ως πιθανό αντικαταστάτη του Κλοπ, η δουλειά του Αμορίμ στη Λισαβόνα έχει γίνει αντικείμενο θαυμασμού.

Τα 81.000 λευκά μπλουζάκια και η κλειστή οροφή: Τα «κόλπα» της Ρεάλ για να εκφοβίσει τη Μάντσεστερ Σίτι
CHAMPIONS LEAGUE

09:08 - 09.04.2024

Τα 81.000 λευκά μπλουζάκια και η κλειστή οροφή: Τα «κόλπα» της Ρεάλ για να εκφοβίσει τη Μάντσεστερ Σίτι

Η Ρεάλ ετοιμάζει μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα για τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι (09/04, 22:00) προκειμένου να... αιφνιδιάσει τον Πεπ Γκουαρντιόλα για τους παίκτες του.

Ο νεαρός προπονητής οδήγησε τη Σπόρτινγκ στον πρώτο της τίτλο πρωταθλήματος μετά από 19 χρόνια στην πρώτη του πλήρη σεζόν στον σύλλογο το 2020-21, και φαίνεται έτοιμος να το επαναλάβει κι αυτή τη σεζόν. Η νίκη του Σαββάτου με 2-1 επί της Μπενφίκα για το πρωτάθλημα έφερε τη Σπόρτινγκ τέσσερις βαθμούς μακριά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Μετά από εκείνο το παιχνίδι κι έπειτα από ένα αποτέλεσμα που πολλοί πιστεύουν ότι εξασφάλισε στην Σπόρτινγκ τον τίτλο της Πορτογαλίας, η εστίαση εντάθηκε στο μέλλον του Αμορίμ, με αναφορές στην Πορτογαλία να υποστηρίζουν ότι έγιναν συζητήσεις με τους «Reds» τη Δευτέρα (08/04).

Στη συνέχεια, περισσότερες αναφορές εμφανίστηκαν στη Γερμανία το πρωί της Τρίτης, μέσω του Sky Germany , ότι ο Αμορίμ συμφώνησε σε μια τριετή συμφωνία με τη Λίβερπουλ, αν και οι τελικοί όροι δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί με τη Σπόρτινγκ. Μένει να δούμε αν αυτές οι αναφορές αποδεικνύονται ακριβείς, αλλά ήταν ίσως ενδεικτικό ότι ο Αμορίμ αρνήθηκε να εγγυηθεί ότι θα συνεχίσει να είναι προπονητής της Σπόρτινγκ την επόμενη σεζόν.

Όταν ρωτήθηκε πριν από τον αγώνα με την Μπενφίκα εάν ήταν διατεθειμένος να ακολουθήσει το παράδειγμα του Αλόνσο στη Λεβερκούζεν και να δεσμευτεί δημόσια στον σύλλογο για άλλη μια σεζόν, είπε: «Όχι, δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα μείνω. Έδωσα τον λόγο μου και δεν μπορώ να κάνω πίσω. Αν δεν κατακτήσουμε τίτλους, θα φύγω από τη Σπόρτινγκ. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, ήταν το στοίχημα που πέρασα στους παίκτες. Πρέπει να κερδίσουμε τίτλους»