Τα 81.000 λευκά μπλουζάκια και η κλειστή οροφή: Τα «κόλπα» της Ρεάλ για να εκφοβίσει τη Μάντσεστερ Σίτι

Σαντιάγο Μπερναμπέου

i

©Photo by Angel Martinez/Real Madrid via Getty Images/Ideal Images

Τα 81.000 λευκά μπλουζάκια και η κλειστή οροφή: Τα «κόλπα» της Ρεάλ για να εκφοβίσει τη Μάντσεστερ Σίτι

Κώστας Τόπας 09:08 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:37 - 14.05.2024

Η Ρεάλ ετοιμάζει μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα για τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι (09/04, 22:00) προκειμένου να... αιφνιδιάσει τον Πεπ Γκουαρντιόλα για τους παίκτες του.

Το νέο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έδωσε στη Ρεάλ Μαδρίτης ένα νέο «όπλο» για να εκφοβίσει τους αντιπάλους της. Οι Μαδριλένοι ανακάλυψαν ότι κλείνοντας την αναδιπλούμενη οροφή τα ντεσιμπέλ αυξάνονται και γι' αυτόν τον λόγο ζήτησαν από την UEFA να παίξουν τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι (09/04, 22:00) με την οροφή τελείως κλειστή!

Η ομάδα με επικεφαλής τον Κάρλο Αντσελότι δεν έχει χάσει ακόμη παιχνίδι μπροστά στο κοινό της. Και γνωρίζει ότι ένα μεγάλο μέρος των πιθανοτήτων του να κερδίσει τη Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά του Champions League εξαρτώνται από το να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα που θα παιχτεί στο «σπίτι» της.

«Σκοτώστε τους όλους»: Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με τρομοκρατική επίθεση το Champions League!
CHAMPIONS LEAGUE

08:37 - 09.04.2024

«Σκοτώστε τους όλους»: Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με τρομοκρατική επίθεση το Champions League!

Το «Al Azaim», ένα Μέσο που είναι υπεύθυνο για τη διάδοση μηνυμάτων από το Ισλαμικό Κράτος, δημοσιοποίησε μια εικόνα στην οποία... απειλεί τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Champions League, λέγοντας: «Σκοτώστε τους όλους».

Μερικοί ποδοσφαιριστές καλούσαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να φορέσουν λευκά οι 81.000 οπαδοί που αναμένονται στο γήπεδο της Ρεάλ, για να δημιουργήσουν ένα οπτικό περιβάλλον που θα εκφοβίζει τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ.

Οσον αφορά το κλειστό στέγαστρο η Ρεάλ Μαδρίτης έχει προωθήσει το αίτημα στην UEFA και περιμένει τι θα αποφασίσει ο εκπρόσωπος του αγώνα, αλλά όλα δείχνουν ότι το ανώτατο ευρωπαϊκό όργανο θα δώσει το «πράσινο» φως, όπως έκανε ήδη στον δεύτερο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League. κόντρα στη Λειψία.

Το παιχνίδι με την οροφή κλειστή δεν πτόησε τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος γέλασε με το θέμα όταν το ενημερώθηκε κατά τη συνέντευξη μετά την επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Movistar+.

 «Είμαι περίεργος να το δω, γιατί δεν έχω παίξει ποτέ αγώνα με κλειστή την οροφή. Ίσως σε έναν αγώνα preseason στο τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά σε έναν επίσημο αγώνα όπως αυτός, όχι». Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι προσποιήθηκε ότι δεν ήξερε ότι η οροφή του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» είχε ήδη τελειώσει: «Ανυπομονώ να το δω. Πέρυσι το γήπεδο είχε σχεδόν τελειώσει. Τώρα τελείωσε;»

Τα κόλπα της Ρεάλ Μαδρίτης δεν πρόκειται να εντυπωσιάσουν έναν Γκουαρντιόλα που ως προπονητής έχει επισκεφτεί ήδη έντεκα φορές το γήπεδο των «μερένχες», έχοντας θετικό απολογισμό με έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόνο δύο ήττες. Ο απολογισμός του στο Champions League είναι δύο νίκες, μία ισοπαλία και μόνο μία ήττα.