Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Φενέρμπαχτσε περίμενε μέχρι να σκοράρει η Γαλατασαράι πριν αποχωρήσει από το γήπεδο (vid)

Γαλατασαράι - Φενέρμπαχτσε

i

PrtScr

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Φενέρμπαχτσε περίμενε μέχρι να σκοράρει η Γαλατασαράι πριν αποχωρήσει από το γήπεδο (vid)

Κώστας Τόπας 08:24 - 09.04.2024

Αποκαλύφθηκε «πραγματικός λόγος» για τον οποίο η Φενέρμπαχτσε περίμενε μέχρι να σκοράρει η Γαλατασαράι πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο στον τελικό του Σούπερ Καπ Τουρκίας.

Η Φενέρμπαχτσε έγινε πρωτοσέλιδο το βράδυ της Κυριακής (07/04), όταν οι παίκτες, έφυγαν από το γήπεδο μόλις ένα λεπτό μετά τη σέντρα στον τελικό του Σούπερ Καπ Τουρκίας εναντίον της Γαλατασαράι.

Η Φενέρμπαχτσε παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με την ομάδα κάτω των 19 ετών ως μέρος διαμαρτυρίας και όταν ο Μάουρο Ικάρντι έβαλε μπροστά τη Γαλατασαράι στο πρώτο λεπτό, οι νεαροί έφυγαν από το γήπεδο. Ο αγώνας τελικά κατοχυρώθηκε στην Γαλατά με τη Φενέρμπαχτσε να διαμαρτύρεται για φερόμενη άδικη μεταχείριση από τις τουρκικές ποδοσφαιρικές αρχές.

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η Κ-19 της Φενέρμπαχτσε έπαιξε δύο αγώνες μέσα σε μία μέρα (vids)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

21:12 - 08.04.2024

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η Κ-19 της Φενέρμπαχτσε έπαιξε δύο αγώνες μέσα σε μία μέρα (vids)

Η Κ-19 της Φενέρμπαχτσε έπαιξε το πρωί της Κυριακής (7/4) κόντρα στην Χιρεσούνσπορ και λίγες ώρες αργότερα αγωνίστηκε κόντρα στη Γαλατασαράι στο Super Cup Τουρκίας, όπου αποχώρησε πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό του τελικού.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League είχε ζητήσει να αναβληθεί ο αγώνας - ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία τον Δεκέμβριο αλλά ακυρώθηκε - ώστε να προετοιμαστούν για την μάχη με τους «ερυθρόλευκους». Ζήτησε επίσης έναν ξένο διαιτητή για να διαιτητεύσει, επικαλούμενη φερόμενη άδικη μεταχείριση από Τούρκους αξιωματούχους. Και τα δύο αιτήματα ωστόσο, απορρίφθηκαν.

Τον περασμένο μήνα, η Φενέρμπαχτσε απείλησε να αποσυρθεί από την τουρκική Super Lig, αφού οι οπαδοί της Τραμπζονσπόρ επιτέθηκαν στους παίκτες της στον αγωνιστικό χώρο μετά από έναν αγώνα. Δύο παίκτες της Φενέρμπαχτσε τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό ενός αγώνα μετά το περιστατικό, αλλά τα μέλη του συλλόγου ψήφισαν κατά της αποχώρησης από το πρωτάθλημα.

Κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι νεαροί της Φενέρμπαχτσε έφυγαν από το γήπεδο ως απάντηση στο γκολ του Ικάρντι, αλλά προφανώς ήταν πάντα το σχέδιο να φύγουν από το γήπεδο. Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, Αχμέτ Ερκανλάρ, ο μέσος της Γαλατασαράι, Κερέμ Ακτουρκόγλου, είπε στον Εμιρχάν Αρκούττσου της Φενέρμπαχτσε: «Όποιος ξεκινήσει τον αγώνα πρέπει να κλωτσήσει την μπάλα στην κερκίδα και ό,τι συμβεί θα συμβεί».

Ωστόσο, αυτό προς έκπληξη των παικτών της Φενέρμπαχτσε δεν συνέβη, καθώς η Γαλατασαράι έκανε τη σέντρα και σκόραρε λίγο αργότερα, προκαλώντας τον εκνευρισμό των «καναρινιών», καθώς πίστευαν ότι οι αντίπαλοί τους θα έβγαζαν τη μπάλα εκτός παιχνιδιού.

Ο Ερκανλάρ έγραψε σε μια ανάρτησή του στο Twitter: «Ελπίζω ο Εμιρχάν να βγει και να πει για αυτό το περιστατικό. Όλοι βλέπουν σε τι είδους αγώνα βρισκόμαστε και με ποιους αγωνιζόμαστε». Νωρίτερα την Κυριακή, ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είναι καιρός να επαναρυθμιστεί το τουρκικό ποδόσφαιρο».