«Μπορεί μια ελληνική ομάδα να φτάσει στον τελικό του Conference League;»: Το αφιέρωμα της UEFA σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ο Φορτούνης και ο Κωνσταντέλιας στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

i

© Intime

«Μπορεί μια ελληνική ομάδα να φτάσει στον τελικό του Conference League;»: Το αφιέρωμα της UEFA σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:27 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 06:04 - 16.05.2024

Ένα εκτενές αφιέρωμα έκανε η UEFA για το Europa Conference League, με την συνομοσπονδία να κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Την Πέμπτη (11/4) ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα δώσουν την πρώτη τους μάχη στο Europa Conference League, αντιμετωπίζοντας τις Φενέρμπαχτσε και Μπριζ αντίστοιχα. Οι δύο ομάδες θα κάνουν μία προσπάθεια για ένα θετικό αποτέλεσμα, εν όψει και των ρεβάνς που θα ακολουθήσουν.

Με αφορμή τα προημιτελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η UEFA αποφάσισε να κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα για την εν λόγω φάση. Σε αυτό, λοιπόν, έγινε εκτενής αναφορά στους δύο συλλόγους του ελληνικού πρωταθλήματος, εκφράζοντας την απορία για το αν αυτοί μπορούν να βρεθούν στον τελικό της «OPAP Arena».

Ο ήρωας της Μπριζ με την Άντερλεχτ και συμπαίκτης του Εκόνγκ γεύτηκε τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο Europa Conference League! (vids)
CONFERENCE LEAGUE

22:00 - 08.04.2024

Ο ήρωας της Μπριζ με την Άντερλεχτ και συμπαίκτης του Εκόνγκ γεύτηκε τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο Europa Conference League! (vids)

Ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη θ’ αντιμετωπίσει τη Μπριζ στο Βέλγιο, στην οποία αγωνίζεται ο Ράφαελ Ονιεντίκα. Ο Νιγηριανός μέσος αποκλείστηκε από τον «Δικέφαλο» στο Europa Conference League, ως παίκτης της Μίντιλαντ.

«Μπορεί μια ελληνική ομάδα να φτάσει στον τελικό του UEFA Europa Conference League στην Αθήνα;» έγραψε αρχικά η UEFA στην ιστοσελίδα και στη συνέχεια στάθηκε στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ τονίζοντας συγκεκριμένα πως: «Αφού ανέτρεψαν δύο σημαντικά αποτελέσματα που προέκυψαν από το πρώτο σκέλος της φάσης των «16», ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έφτασαν στα προημιτελικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μία ελληνική ομάδα να αγωνιστεί στον τελικό της Αθήνας.

© UEFA

Κανένας ελληνικός σύλλογος δεν έχει περάσει σε τελικό της UEFA, από τότε που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε και έχασε από τον Άγιαξ, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 1971. Υπάρχει, λοιπόν καλύτερη ευκαιρία από αυτή; Ο γίγαντας του Πειραιά, ο Ολυμπιακός, είχε μια δύσκολη σεζόν (ο σημερινός προπονητής, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είναι ο τρίτος της ομάδας από τον Σεπτέμβριο), όμως πλέον αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε έχοντας μαζί του τον... άνεμο στα ευρωπαϊκά πανιά του και τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί σε καλή φόρμα.

Ο ΠΑΟΚ αισθάνεται ότι έχει μια ελαφρώς πιο εύκολη κλήρωση. Ο 38χρονος Βιεϊρίνια ευχαρίστησε τον Βασίλη Τσιάρτα για την κλήρωση της ομάδας του με την Κλαμπ Μπριζ, ενώ του πέταξε και... μπηχτή για τον τελικό του Euro 2004. "Eυχαριστώ τον Βασίλη για την καλή κλήρωση. Φυσικά, δεν έχω συγχωρήσει κανέναν από τους συμπαίκτες του για το 2004, αλλά για σήμερα τον ευχαριστώ", είπε»