Ο αναγεννημένος Γιόβετιτς με τον Μεντιλίμπαρ και η ποιότητα που προσθέτει στο ρόστερ του Ολυμπιακού

Στέφαν Γιόβετιτς

i

©intime

Ο αναγεννημένος Γιόβετιτς με τον Μεντιλίμπαρ και η ποιότητα που προσθέτει στο ρόστερ του Ολυμπιακού

Δημήτρης Χούπης 21:22 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 16.05.2024

Ο Στέφαν Γιόβετιτς μετά τον ερχομό του Μεντιλίμπαρ έχει... αναγεννηθεί στον Ολυμπιακό, στον οποίο δίνει... πολλή ποιότητα στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός πέρασε το απόγευμα της Κυριακής (7/4) από το «Αθανάσιος Διάκος» επικρατώντας της Λαμίας με 5-1. Με αυτή τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στην 4η θέση, αλλά σε συνδυασμό με την ισοπαλία (2-2) στην OPAP Arena ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στους τέσσερις βαθμούς.

Πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στη χθεσινή νίκη επί της Λαμίας, ήταν ο Στέφαν Γιόβετιτς. Ο οποίος σκόραρε το πρώτο τέρμα της ομάδας, κέρδισε το πέναλτι στο δεύτερο και έβγαλε τη σέντρα στο τρίτο. Στο γκολ του μάλιστα ο Μαυροβούνιος έδειξε την ποιότητά του σαν παίκτης, καθώς έκανε μια τρομερή προσποίηση στον Κυριάκο Παπαδόπουλο και με ένα σουτ στον «ουρανό» του Κοσέλεφ έκανε το 1-0.

Ο 34χρονος λοιπόν ήρθε στον Ολυμπιακό τον Σεπτέμβρη ως ελεύθερος, έχοντας στην «πλάτη» του ένα... πλούσιο βιογραφικό, αφού μεταξύ άλλων έχει παίξει στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Φιορεντίνα. Στην αρχή όμως ο Μαυροβούνος δεν είχε δείξει τόσο τον λόγο για τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» τον απέκτησαν, αφού δεν έπαιρνε και αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Με τον ερχομό του Χοσέ Λουί Μεντιλίμπαρ όμως ο Γιόβετιτς αναγεννήθηκε σαν παίκτης, δίνοντας στον Ολυμπιακό την ποιότητα που έχει ως ποδοσφαιριστής. Ο Μαυροβούνιος σε έντεκα αγώνες με τον Ισπανό στον πάγκο μετράει τρία γκολ και μία ασίστ, ενώ η εικόνα του είναι αρκετά καλύτερη από την αρχή της σεζόν.

Μάλιστα το ένα από τα τρία τέρματα ήταν απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη φάση των «16» του Conference League, με το οποίο ο Ολυμπιακός είχε πάρει το προβάδισμα πρόκρισης, λίγο πριν ο Ελ Αραμπί τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Συνολικά πλέον με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» μετράει έξι γκολ και τρεις ασίστ, ωστόσο η συνεισφορά του στο αγωνιστικό κομμάτι είναι πολλή μεγαλύτερη.