Ένα σπουδαίο τρίποντο (και με καλή μπάλα), για πολλούς λόγους!

Ο Γιόβετιτς και ο Ελ Αραμπί στο Λαμία - Ολυμπιακός

i

© Intime

Ένα σπουδαίο τρίποντο (και με καλή μπάλα), για πολλούς λόγους!

Διονύσης Βερβελές 00:01 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 08.04.2024

Ο Μεντιλίμπαρ ρίσκαρε, αλλά οι παίκτες τον δικαίωσαν με μπροστάρη τον αρτίστα Γιόβετιτς. Το 1-5 του Ολυμπιακού στη Λαμία, στο blog του Διονύση Βερβελέ στο Sportal…

Όταν έγινε γνωστή η αποστολή του Ολυμπιακού για τη Λαμία, πολλοί απόρησαν. Ο Μεντιλίμπαρ, περνούσε το μήνυμα πως τον νοιάζει πολύ το ματς με την Φενέρμπαχτσε την Πέμπτη. Και πως να μην τον νοιάζει; Εκτός αποστολής ο Κάρμο, ο Τσικίνιο, ο Φορτούνης, ο Ορτέγκα. Βασικά στελέχη της ομάδας φέτος. Στο ίδιο γήπεδο, αυτό της Λαμίας, μπήκε στραβά το 2024 για τον Ολυμπιακό. Με τον Κάρλος Καρβαλιάλ τότε στον πάγκο, με χαμένο πέναλτι του Φορτούνη, με όλα στραβά και ανάποδα…

Ο Μεντιλίμπαρ στην ομάδα του έχει εμπιστοσύνη. Για τα καλά μάλιστα. Ειδικά όταν αναλώθηκε πολύ στην ομάδα της Λαμίας, όπως επισημάναμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Και στον εγωισμό τους «χτύπησε» για την ήττα τους εκεί στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και της καλή της εικόνα στο ΠΑΟΚ-Λαμία ανέλυσε. 

Αυτοί που μπήκαν να παίξουν έτσι, μπήκαν γνωρίζοντας τι τους περιμένει. Και γι’ αυτό η νίκη του Ολυμπιακού με 5-1 αποκτά ξεχωριστή σημασία. Γιατί κατάφερε να παίξει και καλή μπάλα και να δικαιώσει όσους ταξίδεψαν στη Λαμία, περισσότεροι από χίλιοι φίλοι του Ολυμπιακού ήταν εκεί. Κι έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο, μακάρι να φτάσουμε να βλέπουμε κόσμο και των δύο ομάδων παντού. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και γνώριζε τι ήθελε. Φρόντισε να έχει σε μια μεγάλη ημέρα και έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης που λίγο ήθελε εδώ, οι «ειδικοί» να βγάλουν… άχρηστο. Ο Στέφαν Γιόβετιτς, δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, βρέθηκε κοντά στην πόρτα της εξόδου. Όχι μόνο έμεινε, όμως, αλλά κάνει τον Μεντιλίμπαρ να μιλάει με τα καλύτερα λόγια.

Ο Βάσκος ακόμη και μετά το τέλος του αγώνα, αναφέρθηκε στον Γιόβετιτς. Δεν παίζει 4-4-2 αρχικά. Δεν τον θέλει μπροστά τον Γιόβετιτς να περιμένει. Ξέρει καντάρια μπάλας και είναι θαυμαστής αυτών των παικτών ο Μεντιλίμπαρ. «Από τον παίκτη με ποιότητα, πάντα θα πάρεις…», λένε πολλοί προπονητές και ο Βάσκος, είναι ένας από αυτούς.  Τι έκανε ο Γιόβετιτς στο πρώτο ημίχρονο; Τα πάντα για να έρθει το 0-3 και ουσιαστικά να «κλειδώσει» το τρίποντο για τον Ολυμπιακό. Άνοιξε το σκορ με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Κέρδισε ένα πέναλτι από τον Τσιλούλη και «έφτιαξε» και το 0-3, στο τέλος του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

 Ο Γιόβετιτς, όσο δίνει στον Μεντιλίμπαρ, θα παίζει. Θα είναι στην πρώτη γραμμή των παικτών που θα επιλέξει ο προπονητής του Ολυμπιακού, στη δύσκολη διαδρομή που έχει η ομάδα από εδώ και μπρος. Με ματς που θα «καίνε» και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στα δύο με την Φενέρμπαχτσε για αρχή. Προφανώς και όταν αρχίζεις στα play offs με δύο ήττες, κόντρα σε Παναθηναϊκό (εντός) και ΑΕΚ (εκτός), οφείλεις να «απαντήσεις».

Και όταν παίζεις με τον Άρη (εντός) και τη Λαμία (εκτός), θες έξι βαθμούς. Ο Ολυμπιακός, όχι μόνο τους πήρε, αλλά έκανε 8-1 γκολ μαζί. Πήρε αυτοπεποίθηση, ξέρει πως θα τη χρειαστεί. Στο πρωτάθλημα άλλωστε, δεν του φτάνουν πλέον μόνο τα δικά του καλά αποτελέσματα. Θα χρειαστεί συνδυασμό και στην πορεία. Ο Μεντιλίμπαρ έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από το 1-5 στη Λαμία, γιατί πλην του γκολ στο τέλος, η ομάδα του δεν έδωσε δικαιώματα. Υπήρξαν παίκτες που δεν μάγεψαν. Και ο Όρτα που γύρισε από τραυματισμό φάνηκε να έχει χάσει το ρυθμό του και ο Ρίτσαρντς θα μπορούσε να δώσει περισσότερα.

Έγινε, όμως, μια καλή διαχείριση από τον Βάσκο τεχνικό, μπόρεσε να βγάλει και να ξεκουράσει και άλλους βασικούς του, που δεδομένα θα χρειαστούν την Πέμπτη κόντρα στους Τούρκους στο Καραϊσκάκη. Πως να μην χαίρεται ο προπονητής του Ολυμπιακού; Ξέρει πως θα αφοσιωθεί στα δύο ματς με την Φενέρ, δεν έχει ματς πρωταθλήματος την ερχόμενη εβδομάδα (όπως και ο ΠΑΟΚ). Είναι ημέρες που ανήκουν στην Ευρώπη, στο όνειρο που θέλει να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός σε μια πολύ περίεργη χρονιά της ιστορίας του. 

Πήραν αυτοί που πρέπει τις ανάσες τους και έτσι, το τελικό 5-1 «έσβησε» και το όποιο ρίσκο πήρε ο προπονητής του Ολυμπιακού, όταν ανακοίνωσε την αποστολή για τη Λαμία. Έχοντας και την εικόνα του ΠΑΟΚ-Λαμία και πόση ενέργεια αναγκάστηκαν να σπαταλήσουν την Τετάρτη οι παίκτες του Λουτσέσκου, καταλάβαινε κανείς πως δεν θα ήταν τίποτα εύκολο. 

Κούγιας: «Καταθέτουμε μήνυση κατά 59 ανθρώπων, είναι μαζί με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός, ελπίζω κι ο ΠΑΟΚ»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:17 - 07.04.2024

Κούγιας: «Καταθέτουμε μήνυση κατά 59 ανθρώπων, είναι μαζί με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός, ελπίζω κι ο ΠΑΟΚ»

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στις κινήσεις που ετοιμάζει ο σύλλογος υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ατάκα για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Μόνο που ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά μπήκε με σωστή νοοτροπία, γνώριζε τι θέλει μέσα στο γήπεδο, έκανε αυτά που έπρεπε για να επιστρέψει στη βάση του χαμογελαστός. Δεν… ακούμπησε μπάλα και ο πάντα επικίνδυνος Τσιλούλης, που ζήτησε κατά τα άλλα πέναλτι σε βουτιά του. Ο Μεντιλίμπαρ θα δώσει το ρεπό στους παίκτες του και πλέον, έρχεται μια μεγάλη εβδομάδα. Μια ακόμη μεγάλη πρόκληση. 

Πρέπει να είναι η πρώτη φορά πάντως, που ο Ολυμπιακός δείχνει τόσο… ήρεμος, τόσο σταθερός μέσα στη χρονιά.  Ακόμη και όταν ηττήθηκε από την ΑΕΚ στο τελευταίο λεπτό, το διαχειρίστηκε, είδε τη συνέχεια, ο προπονητής έβγαζε μια πίστη στο πλάνο, στην όλη προσπάθεια. Και είναι και συνεχόμενα τα ματς, με μία καλή εικόνα, με τον Ολυμπιακό να βγάζει μια ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο και να δείχνει τι θέλει. 

Απλά, όταν αυτή η εικόνα συνοδεύεται κι από αποτελέσματα, όλοι θα είναι χαρούμενοι, ικανοποιημένοι.  Ο Ολυμπιακός άλλωστε, έχει ένα ρόστερ που έχει βάθος, που έχει παίκτες που κακώς είχαν απαξιωθεί. Ο Στέφαν Γιόβετιτς είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ένας παίκτης με πολλές παραστάσεις, νιώθεις από τις επαφές του με την μπάλα την ποιότητά του, την κλάση του. 

Ευτυχώς που μέσα στον Ολυμπιακό, κάποιοι βρήκαν την ψυχραιμία να μην… διαλύσουν τα πάντα Γενάρη μήνα. Γιατί τότε και ο Ιμπόρα και ο Κίνι βρέθηκαν στην πόρτα της εξόδου κι εγώ τους είδα να μπαίνουν αλλαγή και στη Λαμία. Όταν μάλιστα κάνεις πορεία στην Ευρώπη κι έχεις ένα περιορισμό στη λίστα σου, δεν θα σου πρόσφερε και κάτι να «τελειώσεις» και αυτούς, όταν ήδη υπήρχαν παίκτες που αποχαιρέτησαν επειδή απογοήτευσαν (Σκάρπα και Σολμπάκεν τα πιο τρανά παραδείγματα…). 

Κατά τα άλλα, ο Μεντιλίμπαρ συνεχίζει να στέλνει τα μηνύματά του… Και τα εισπράττουν συνεχώς ορισμένοι, με άπαντες στο Ρέντη να καταλαβαίνουν ποιος είναι το απόλυτο αφεντικό. 

Υ.Γ.: Καλή εβδομάδα σε όλους με υγεία πάνω από όλα…