Γκολ και θέαμα με «πεντάρα» και πρωταγωνιστή τον Γιόβετιτς ο Ολυμπιακός

O Γιόβετιτς και ο Μασούρας στο Λαμία - Ολυμπιακός

i

© Intime

Γκολ και θέαμα με «πεντάρα» και πρωταγωνιστή τον Γιόβετιτς ο Ολυμπιακός

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:51 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 07:26 - 21.05.2024

Ο Ολυμπιακός έκανε... πάρτι στη Λαμία, εκεί όπου επικράτησε με 5-1 στο ματς της 4ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Έχοντας την υπογραφή του Στεβάν Γιόβετιτς, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν σπουδαία νίκη πριν τον αγώνα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Σε τρομερά κέφια ήταν ο Ολυμπιακός που επικράτησε της Λαμίας με 5-1, παρά το ροτέισον του Μεντιλίμπαρ εν όψει Φενέρμπαχτσε. Έχοντας σε εξαιρετικό απόγευμα τον Γιόβετιτς, ο σύλλογος του Πειραιά ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρόβα - τζενεράλε για τον αγώνα με την τουρκική ομάδα, στο ματς της 4ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Από νωρίς οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο, δίχως όμως να μπορούν να βρουν κενά. Το πρώτο 20λεπτο κύλησε δίχως κάποια μεγάλη στιγμή, με τους Πειραιώτες να έχουν «κατασκηνώσει» στο αντίπαλο μισό. Αυτή η πίεση τελικά απέδωσε καρπούς στο 22ο λεπτό, εκεί όπου ο Στεβάν Γιόβετιτς έκανε το 0-1. 

Ο Μαυροβούνιος υποδέχθηκε την μπαλιά του Ζέλσον Μαρτίνς από δεξιά, «άδειασε» τον Παπαδόπουλο και με ένα εξαιρετικό σουτ έδωσε το προβάδισμα για την ομάδα του. Λίγο αργότερα το έργο για τους «ερυθρόλευκους» έγινε πιο εύκολο. Ο Τσιλούλης μάρκαρε τον Γιόβετιτς εντός της περιοχής και στο 25’ ο Τσακαλίδης έδειξε τη λευκή βούλα. 

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ελ Κααμπί εκτέλεσε εύστοχα από αυτή, κάνοντας το 2-0 με μία άψογη εκτέλεση. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να έχουν άμεση απάντηση ανεβάζοντας τις γραμμές τους. Αυτό δεν διήρκησε πολύ αφού έχοντας το προβάδισμα, ο Ολυμπιακός θέλησε να κάνει διαχείριση των δυνάμεών του. Πάντως αυτό δεν τον εμπόδισε από το να πετύχει και τρίτο τέρμα, το οποίο σκόραρε ο Ελ Κααμπί στο 45+1’ μετά από ωραία σέντρα του Γιόβετιτς

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία έψαξε νωρίς ένα γκολ που θα την έβαζε ξανά στο ματς. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 50ο λεπτό, όταν ο Τσιλούλης τροφοδότησε τον ανενόχλητο Λέικ που έκανε ένα πολύ κακό σουτ. Απεναντίας, οι «ερυθρόλευκοι» κοιτούσαν την Φενέρμπαχτσε και έπαιζαν σε πολύ χαμηλότερες ταχύτητες, προσπαθώντας να κρατήσουν δυνάμεις. 

Ωστόσο η εντολή του Μεντιλίμπαρ ήταν να μην σταματούν να ψάχνουν το γκολ και αυτό έκαναν. Πολύ κοντά πλησίασαν οι Ζέλσον Μαρτίνς και Ελ Αραμπί (63’ και 68’ αντίστοιχα), με κοινό παρονομαστή τις άψογες ασίστ του Γιόβετιτς. Όσο ο χρόνος κυλούσε, το τέμπο γινόταν ολοένα και πιο αργό, με δεδομένο πως οι μεν δεν είχαν άλλες δυνάμεις μετά το 3-0 και τους δε να εστιάζουν στον αγώνα της Πέμπτης (11/4). 

Δύο λάθη του Κορνέζου παρόλα αυτά έδωσαν στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να μετατρέψουν τη νίκη τους σε θρίαμβο. Σε πρώτο χρόνο, ο αμυντικός προσπάθησε να εμποδίσει τη σέντρα του Έσε αλλά άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας (81').

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζολάκης γέμισε στον άξονα, ο στόπερ έκανε λάθος γύρισμα και ο Ελ Αραμπί σκόραρε για το 5-0. Η μείωση και το γκολ της τιμής ήρθαν στο 88', όταν ο Τόσιτς έστρωσε στον Λέικ που βγήκε τετ - α - τετ και διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο Ολυμπιακός εστίασε κατά κύριο λόγο από τη δεξιά πλευρά, εκεί όπου οι αμυντικοί των γηπεδούχων άφησαν πολλές φορές κενό. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι πήραν δύο γκολ χτίζοντας επίθεση από τη δεξιά πτέρυγα. 

ΜVP:

Ο Στεβάν Γιόβετιτς! Ο Μαυροβούνιος έκανε κυριολεκτικά τα πάντα στο «Αθ. Διάκος». Έτρεχε ασταμάτητα όσο αγωνίστηκε, σκόραρε το πρώτο γκολ, κέρδισε το πέναλτι στο 0-2 και τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί για το 0-3. 

TΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Αυτή είναι η πρώτη πεντάρα του Ολυμπιακού τη φετινή χρονιά, όσον αφορά το πρωτάθλημα (σ.σ. υπάρχει και το 1-6 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ). Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας πεντάρα στο πρωτάθλημα μετά από τέσσερα χρόνια για τους «ερυθρόλευκους», μετά το 5-1 κόντρα στην ΑΕΚ τον Απρίλη του 2021.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

Λαμία (Λεωνόδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδοπουλος, Κορνέζος, Σίντκλεϊ, Νούνιες, Στάνκο, Σλίβκα, Λέικ, Μαρτίνεθ, Τσιλούλης.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Άμπι, Ρέτσος, Ομάρ Ρίτσαρντς, Όρτα, Έσε, Ζέλσον Μαρτίνς, Μασούρας, Γιόβετιτς, Ελ Κααμπι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: