Προσέχει για να… έχει τον Άμπι

Νέλσον Άμπι

i

©Intime

Προσέχει για να… έχει τον Άμπι

Μπορεί να έχει ενθουσιαστεί ο κόσμος, αλλά ο Βάσκος προπονητής έχει άλλη τακτική…

Ναι μεν ο Νέλσον Άμπι έχει αγωνιστεί σε μόλις ένα ματς, ωστόσο όλοι στον Ολυμπιακό έχουν άριστη άποψη για τον νεαρό ποδοσφαιριστή όπως το ίδιο ισχύει και για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Γενικότερα ο Βάσκος τεχνικός δύσκολα θα εκφράσει την άποψή του δημόσια για κάποιον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Άλλωσε φάνηκε πρόσφατα και σε δηλώσεις που έκανε πριν το ματς με τη Λαμία όποτε και ρωτήθηκε για τους Έσε, Τσικίνιο. Είπε από τη μία τα καλά τους, αλλά από την άλλη πέρασε και το μήνυμά του λέγοντας πως περιμένει και από τους δύο περισσότερα πράγματα. Και αν για τον Ρέτσο έκανε ειδική αναφορά, ήταν για το κλίμα που είχε διαμορφωθεί μετά την ήττα με την ΑΕΚ

Τώρα μετά την ανακοίνωση της αποστολής του αγώνα με τη Λαμία, προέκυψε το θέμα του Νέλσον Άμπι. Ο Άγγλος αμυντικός είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων», σύμφωνα και με τα όσα έδειξε ο Μεντιλίμπαρ στην τελευταία προπόνηση. Ο Βάσκος κόουτς άφησε εκτός αποστολής τον Κάρμο για να πάρει και αυτός τις δικές του απαραίτητες ανάσες, όμως από την άλλη προσπαθεί να κρατήσει και... χαμηλά την μπάλα για τον Άμπι.

Διότι βλέπει και ο ίδιος πως παρά το γεγονός πως ο Άμπι έχει παίξει σε μόλις ένα ματς, αυτό με το Βόλο στο Καραϊσκάκη, έχει «σηκωθεί» αρκετή συζήτηση για τον ποδοσφαιριστή. Όχι άδικα βέβαια αφού τόσο η παρουσία του στο ματς με το Βόλο, όσο το παρελθόν του αλλά και οι εμφανίσεις του με την Ελπίδων της Αγγλίας, δίνουν θετικά μηνύματα για τη συνέχειά του στην ομάδα του Πειραιά.

Πάντως ο Μεντιλίμπαρ έχει από κοντά τον Άμπι και του μιλάει, προσπαθώντας να κρατήσει τον παίκτη στο... έδαφος δίνοντάς του και τις απαραίτητες συμβουλές. Με τον ίδιο τον Άγγλο από την πλευρά του να δείχνει να καταλαβαίνει το τι του λέει ο Βάσκος προπονητής και απλά να περιμένει την ευκαιρία του από τον κόουτς των «ερυθρόλευκων», έτσι ώστε να μπει μέσα και να βοηθήσει την ομάδα του.