Πότε θέλει τον Όρτα ο Μεντιλίμπαρ

Ο Αντρέ Όρτα

i

© Intime

Πότε θέλει τον Όρτα ο Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 19:22 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:24 - 06.04.2024

Ο Πορτογάλος μέσος είναι τραυματίας και μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του.

Μία ημέρα πριν από το ματς που είχε ο Ολυμπιακός για την πρώτη αγωνιστική των play offs του πρωταθλήματος στο γήπεδο της ΑΕΚ, έγιναν γνωστά τα... μαντάτα και ο Όρτα έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Ένας ποδοσφαιριστής σημαντικός για την ομάδα του Πειραιά και για το παιχνίδι της.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, όμως, ο Πορτογάλος μέσος έμεινε εκτός αποστολής λόγω του τραυματισμού που υπέστη, όπως το ίδιο συνέβη και στο ματς με τον Άρη στο Καραϊσκάκη. Απέναντι στην ΑΕΚ ίσως και να επηρέασε τον Ολυμπιακό και ας πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, αλλά κόντρα στον Άρη η απουσία του Όρτα δε φάνηκε από τη στιγμή που ήρθε η νίκη με 3-0 και μάλιστα με καλό ποδόσφαιρο.

Τώρα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να αντιμετωπίσουν τη Λαμία εκτός έδρας και είναι πολύ πιθανό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να του δώσει κάποιον χρόνο συμμετοχής στο ματς αυτό, έτσι ώστε να αρχίσει να μπαίνει και σε αγωνιστικό ρυθμό ο παίκτης, κάτι το οποίο δεν έχει αποφασίσει ακόμη ο κόουτς των Πειραιωτών. Αυτό, όμως, που τον ενδιαφέρει είναι να τον έχει στη διάθεσή του στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη, στο πρώτο ματς της φάσης των «8» του Conference League.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις ο Όρτα θα είναι έτοιμος για τον αγώνα με τους Τούρκους, βέβαια μέχρι τότε υπάρχουν ακόμη αρκετές ημέρες. Όμως όλα δείχνουν ότι θα είναι εντάξει ο Πορτογάλος και θα έχει τεθεί στη διάθεση του έμπειρου προπονητή. Τότε τον θέλει έτοιμο και ο Βάσκος, αφού πιστεύει πως είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Και η αλήθεια είναι πως ο Όρτα έχει δείξει πως έχει «δέσει» αρκετά καλά με τον Τσικίνιο στο χώρο της μεσαίας γραμμής και γενικότερα δουλεύει καλά η ομάδα με τους Τσικίνιο, Όρτα, Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Κααμπί, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα και στα εκτός έδρας ματς πρόκρισης με Φερεντσβάρος και Μακάμπι Τελ Αβίβ σε Βουδαπέστη και Σερβία αντίστοιχα.