Μεντιλίμπαρ: «Από εμάς εξαρτιόταν η νίκη - Παρά τις αλλαγές η ομάδα δεν άλλαξε ταυτότητα»

Μεντιλίμπαρ: «Από εμάς εξαρτιόταν η νίκη - Παρά τις αλλαγές η ομάδα δεν άλλαξε ταυτότητα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:19 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:19 - 21.05.2024

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μετά το διπλό του Ολυμπιακού στην έδρα της Λαμίας με 1-5.

Υπόθεση ενός ημιχρόνου ήταν ο αγώνας του Ολυμπιακού στην Λαμία με την ομώνυμη ομάδα για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι Πειραιώτες συνέτριψαν τους Φθιώτες με 5-1 έφτασαν στους 63 βαθμούς κι ανέβηκαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο +1 από τον Παναθηναϊκό που παίζει αργότερα εκτός έδρας με τον Άρη και στο -4 και -2 από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αντίστοιχα, που θα κλείσουν απόψε την αυλαία της 4ης ημέρας παίζοντας μεταξύ τους στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στο σύστημα με τους δύο επιθετικούς.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ματς: «Αυτό που περίμενα είναι ότι θα μπαίναμε καλά στο παιχνίδι και αυτό κάναμε. Από εμας εξαρτόταν αν θα κερδίσουμε. Όλοι έπαιξαν καλά, ακόμα και εκείνοι που δεν είχαν παίξει πολύ. Για αυτό και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.

Το είχαμε ζητήσει να μην αλλάξει εικόνα και ταυτότητα η ομάδα και να μην φανεί καμία διαφορά παρά το γεγονός πως έπαιξαν παίκτες που είχαν λιγότερα λεπτά συμμετοχής. Η στάση μας ήταν σοβαρή για αυτό και ήρθε το αποτέλεσμα αυτό».

Για το αν σκέφτεται και για τη Φενέρ το δίδυμο στην επίθεση Ελ Κααμπί-Γιόβετιτς: «Για εμάς δεν είναι δύο επιθετικοί. Ο ένας είναι επιθετικός, ο άλλος είναι να παίζει πιο πίσω και να βοηθάει. Αν ασχολείται περισσότερο με το να βάλει γκολ τότε τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Αν όμως συνεχίσει να βοηθάει πιο πολύ σαν κεντρικός, όντας τόσο επιθετικός, τότε θα πετύχει πολύ σπουδαία πράγματα».

Βόκολος: «Όταν χάνεις με ένα τέτοιο σκορ δεν έχεις να πεις πολλά πράγματα»

Την ίδια ώρα, ο τεχνικός της Λαμίας, Λεωνίδας Βόκολος μίλησε για τους λόγους που η ομάδα γνώρισε τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό (1-5).

«Όταν χάνεις με ένα τέτοιο σκορ δεν έχεις να πεις πολλά πράγματα. Η διαφορά ήταν εμφανής. Εμείς πληρώσαμε τα λάθη μας. Συνεχίζουμε αποκτώντας εμπειρίας και προσπαθώντας να βελτιωθούμε για να γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί στα παιχνίδια», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.

Και συνέχισε: «Χρειάζεται μεγαλύτερη πίστη και αυτοπεποίθηση. Αυτές οι ομάδες ξέρουν να εκμεταλλευτούν το 1% λάθος που θα κάνεις με χαρακτηριστική ευκολία. Οπότε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη συνέχεια».