«Απαγορευτικό» στον κόσμο του Ολυμπιακού για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε

«Απαγορευτικό» στον κόσμο του Ολυμπιακού για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε

Κώστας Τόπας 13:15 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:35 - 05.04.2024

Στο κενό έπεσαν οι όποιες προσπάθειες του Ολυμπιακού να έχει οπαδούς στο πλευρό του στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε (18/4).

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν τη συμπαράσταση των οπαδών τους στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Conference League.

Κι αυτό γιατί κατόπιν διαβουλεύεσεων και σχετικών εγγράφων της UEFA, αλλά και της τουρκικής αστυνομίας, το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε υψηλού ρίσκου, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν μετακινήσεις φιλάθλων των δύο ομάδων. Της Φενέρμπαχτσε στο πρώτο παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (11/4) και του Ολυμπιακού στη ρεβάνς, η οποία θα γίνει στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Οι δύο δραστικές αποφάσεις που πήρε η Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό: Παραμένει στο πρωτάθλημα αλλά θα μποϊκοτάρει άλλες διοργανώσεις
REST OF THE WORLD

09:15 - 05.04.2024

Οι δύο δραστικές αποφάσεις που πήρε η Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό: Παραμένει στο πρωτάθλημα αλλά θα μποϊκοτάρει άλλες διοργανώσεις

Η Φενέρμπαχτσε μπορεί να μην αποσύρθηκε τελικά από το τουρκικό πρωτάθλημα αλλά πήρε δύο δραστικές αποφάσεις, λίγες ημέρες πριν την μεγάλη μάχη με τον Ολυμπιακό στο Conference League.

Σημειώνεται ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός επιχείρησε να λάβει έστω και το 50% των εισιτηρίων που δικαιούται ο φιλοξενούμενος (1.250), αλλά οι συστάσεις της τουρκικής αστυνομίας δεν προέβλεπαν καν παρουσία Ελλήνων φιλάθλων στις εξέδρες του γηπέδου, γεγονός που ασπάστηκε η και η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τις δύο ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η UEFA έχει τιμωρήσει την Φενέρμπαχτσε, κάτι που σημαίνει ότι στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης» (11/4), απαγορεύεται να της χορηγηθούν ακόμα και οι 200 προσκλήσεις για τους «επισήμους».

Η Φενέρ παραμένει στο πρωτάθλημα αλλά θα μποϊκοτάρει άλλες διοργανώσεις

Δεν αποκλείεται η αποχώρηση της Φενέρμπαχτσε από την Süper Lig να αξιολογηθεί ξανά, αφού θα μπει ξανά στην ατζέντα της επόμενης γενικής συνέλευσης, σε τρεις μήνες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Αλί Κοτς.

«Κάποιος είπε ότι θα ήταν καλύτερο να βάλουμε τους νεαρούς παίκτες στο πρωτάθλημα και την πρώτη ομάδα στο Conference League αλλά δεν πρέπει να ενεργούμε ως θίασοι σε αυτό το θέατρο», είπε ο πρόεδρος. ο οποίος επιτέθηκε στην τουρκική Ομοσπονδία τονίζοντας ότι εκείνη έβλαψε την ομάδα του.

Ωστόσο, στην προαναφερθείσα συνέλευση εγκρίθηκαν τρία όχι τόσο δραστικά αλλά δυναμικά μέτρα. Καταρχάς, η Φενέρμπαχτσε δεν θα παίξει το Σούπερ Καπ Τουρκίας με τη Γαλατασαράι, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο και προγραμματισμένο για αυτήν την Κυριακή, 7 Απριλίου ή θα αγωνιστεί με την ομάδα κάτω των 19 ετών εάν δεν επιλεγεί ξένος διαιτητής.

Οπως επίσης, αποφασίστηκε η Φενέρμπαχτσε να μην συμμετάσχει στο Κύπελλο Τουρκίας τις επόμενες δύο σεζόν ή θα παίξει με την ομάδα κάτω των 19. Και τέλος, η διοίκηση της ομάδας, θα ζητήσει από τη FIFA και την UEFA να παρέμβουν για να τερματιστεί η ένταση που διαπερνά το τουρκικό ποδόσφαιρο αυτή τη σεζόν από συνεχή σκάνδαλα στα γήπεδα.