«Η Φενέρμπαχτσε δεν έχει τη φυσική ικανότητα να παίξει και στο Super Cup και με τον Ολυμπιακό»

Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε

i

© Intime

«Η Φενέρμπαχτσε δεν έχει τη φυσική ικανότητα να παίξει και στο Super Cup και με τον Ολυμπιακό»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:59 - 04.04.2024

Μετά την άρνηση της Φενέρμπαχτσε να κατεβάσει την κανονική της ομάδα στο Super Cup, υπήρξαν διάφορα σχόλια για αυτή την απόφαση. Ένα από αυτά τόνιζε πως η ομάδα δεν έχει τη φυσική κατάσταση για να διαχειριστεί και τα δύο ματς.

Σε μία κίνηση διαμαρτυρίας αποφάσισε να προχωρήσει η Φενέρμπαχτσε, με φόντο την αναμέτρηση της κόντρα στη Γαλατάσαραϊ. Ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε πως στον μεγάλο τελικό του Super Cup - που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή (7/4) - θα αγωνιστεί με την Κ19 ομάδα της, εξηγώντας πως αφορμή στέκονται δύο λόγοι.

Η πρώτη διαμαρτυρία αφορά το γεγονός πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει οριστεί ξένος διαιτητής, ενώ η δεύτερη έχει να κάνει με το ότι ο σύλλογος δεν ήταν σύμφωνος για τη διεξαγωγή του αγώνα την ερχόμενη Κυριακή. Κάπως έτσι, λοιπόν, πάρθηκε αυτή η απόφαση, η οποία αποτέλεσε αιτία για αρκετή κριτική από πολλούς δημοσιογράφους και μη στη γειτονική χώρα.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Σερντάρ Αλί Τσελικλέρ, ο οποίος τόνισε σε δημοσίευμά του πως ο λόγος για αυτή την απόφαση είναι η αδυναμία της Φενέρμπαχτσε να διαχειριστεί το ματς με τη «Γαλατά» και αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό, λόγω της κακής φυσικής κατάστασης των παικτών.

«Ο λόγος για τον οποίο η Φενερμπαχτσέ δεν θα παίξει με την κανονική ομάδα στον αγώνα του Super Cup, μπορεί να θεωρηθεί ως φόβος για ψυχολογική "κατάρρευση" σε περίπτωση ήττας. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, ο πραγματικός λόγος είναι ότι γνωρίζουν ότι η ομάδα τους δεν έχει τη φυσική ικανότητα να χειριστεί και εκείνο το ματς και το ματς με τον Ολυμπιακό.

Δείτε, για παράδειγμα, ο Ιρφάν Τσαν Καχβετσί τραυματίστηκε στον αγώνα με την Αδάνα Ντεμιρσπόρ. Δεν είναι ο μόνος, Φρεντ, Τζενγκίζ, Τζαγλάρ υπάρχουν επίσης στο κάδρο. Μόλις τραυματιστεί κάποιος, πάντα υποτροπιάζει. Κανείς δεν επιστρέφει εντελώς σώος και αβλαβής. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Μπεκάο έμεινε εκτός για περισσότερους από τέσσερις μήνες, επειδή έπαιξε τραυματίας. Ομοίως, ο Τζικού εξακολουθεί να οδηγείται στο χείλος του γκερμού. Δεν έχουμε την παραμικρή πληροφορία για το τι τραυματισμούς υπέστησαν οι Μπατσουαγί και Ισμαήλ», ανέφερε ο ρεπόρτερ μεταξύ άλλων, στο άρθρο του που έγραψε στην ιστοσελίδα «Haberturk».