Ολυμπιακός που θέλει να βλέπει ο Μεντιλίμπαρ!

Ο Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Ολυμπιακός που θέλει να βλέπει ο Μεντιλίμπαρ!

Διονύσης Βερβελές 12:19 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:01 - 04.04.2024

Ικανοποιημένος από το 3-0 με τον Άρη ο Βάσκος. Ο Διονύσης Βερβελές στο blog του στο Sportal αναλύει το γιατί και με μια εντεκάδα συμπαρασμάτων…

Ο Ολυμπιακός ήταν όπως έπρεπε κόντρα στον Άρη. Λίγες ώρες μετά το ματς με την ΑΕΚ και το «χτύπημα» στο 91’, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση. Ο Μεντιλίμπαρ, όπως έχουμε επισημάνει και σε σχετικά άρθρα, δεν θα πάει σε… τρελές αλλαγές από εδώ και μπρος. Έβαλε τον Ρίτσαρντς αντί του Ορτέγκα, έδωσε φανέλα βασικού στον Γιόβετιτς που προσπαθεί πολύ και κερδίζει πόντους με την εικόνα του. 

Ο Μεντιλίμπαρ, το φώναζε στο Ρέντη. Πιστεύει πως το πρωτάθλημα έχει δρόμο μεγάλο και ήθελε να δει σοβαρότητα και συγκέντρωση, κόντρα στον Άρη. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε ξεκινήσει με «δύο στα δύο» στα play offs και κατέβηκε στο Καραϊσκάκη με βασικούς. Μπορεί να έχει στόχο το Κύπελλο, αλλά μόνο αδιάφορη δεν είναι η ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

Όταν κλείνεις αυτή τη βραδιά με το 3-0 κι ένα χαμένο πέναλτι, δεν μπορείς να μην είσαι ικανοποιημένος. Κι έτσι έμεινε ο Μεντιλίμπαρ, γιατί είδε αυτά που ήθελε. Σίγουρα, όμως, θα ‘χει αρκετά να πει με τον Ελ Κααμπί για το πέναλτι και μόλις το δει τηλεοπτικά. Βλέπετε ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει δει καμία εκτέλεση πέναλτι, την ώρα του αγώνα! 

Το γρήγορο γκολ του Ελ Κααμπί στο 6ο λεπτό, βοήθησε πολύ. Όταν κάνεις τόσο νωρίς το 1-0, τότε όλα είναι πιο εύκολα. Και θα μπορούσαν να γίνουν, ακόμη πιο εύκολα, αν στο 41ο ο Ελ Κααμπί δεν αποφάσιζε να κάνει τον… Πανένκα. Εκείνη την ώρα και όταν στην άκρη του μυαλού έχεις το περσινό Ολυμπιακός-Άρης, την… ακούς, λες πως πρέπει να προσέξεις περισσότερο.

 Ο Μάντζιος προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του με τρεις αλλαγές στο ημίχρονο, αλλά όταν ο μαέστρος Ποντένσε έχει κέφια, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 60ό λεπτό, έκανε το 2-0 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Το γκολ του Καρβάλιο στο τέλος, απλά έφερε ένα τέρμα στον Πορτογάλο που είχε τραυματιστεί λίγο νωρίτερα και πλήρωσε αυτούς που είχαν εμπιστευθεί το over στην αναμέτρηση. 

Ο Μεντιλίμπαρ είδε την ομάδα του να παίρνει την πρώτη νίκη στα play offs. Την ήθελε πολύ, όπως θέλει κι αυτή την Κυριακή με τη Λαμία εκτός έδρας. Θέλει η ομάδα του να πάει με καλή ψυχολογία στην πρώτη μάχη με την Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη. Σε ένα ματς που δεν θα πέφτει καρφίτσα στο Καραϊσκάκη…

Από αυτό το βράδυ με το 3-0, σίγουρα μπορείς να κρατήσεις κάποια πράγματα. Πάμε να τα δούμε: 

1) Ο Μεντιλίμπαρ φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει με τον Τζολάκη. Ξανά βασικός, με το «0» πίσω. Αρκετοί πίστευαν πως μπορούσε να τον βγάλει μετά την ήττα με την ΑΕΚ, αλλά ο Βάσκος δεν ενεργεί έτσι. 

2) Ρέτσος. Γράφαμε χθες πως ο Μεντιλίμπαρ δεν θα… σεντράρει τον Ρέτσο. Το είδαμε. Βασικός, μέσα στο Καραϊσκάκη, στήριξη από όλους από την «ερυθρόλευκη» οικογένεια. 

3) Διαιτησία για… κλάματα. Κάρτα στο πρώτο φάουλ του Έσε στο 58’ και ο Νταρίντα στο 11’ κόντεψε να ξηλώσει την φανέλα του Ελ Κααμπί, αλλά κάρτα δεν… Εδώ ο βοηθός είδε αράουτ το καθαρό κόρνερ και ο ρέφερι δεν είδε τον Κουέστα να βγάζει την μπάλα κόρνερ σε σουτ του Τσικίνιο. Βασικά πράγματα… 

Χωρίς Ποντένσε κόντρα στη Λαμία ο Ολυμπιακός - Δύο εβδομάδες εκτός γηπέδων ο Πορτογάλος
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:00 - 03.04.2024

Χωρίς Ποντένσε κόντρα στη Λαμία ο Ολυμπιακός - Δύο εβδομάδες εκτός γηπέδων ο Πορτογάλος

Ο Ντανιέλ Ποντένσε συμπλήρωσε κάρτες στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Άρης, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός στο ματς με τη Λαμία. Αυτό όμως δεν θα είναι το μόνο παιχνίδι στο οποίο θα απουσιάζει.

4) Ο Ρίτσαρντς έχει φορέσει τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Αν δεν είχε τα ζητήματα τραυματισμών, δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα. Έδειξε, όμως, πως αν είναι καλά, με ρυθμό, μπορεί να βοηθήσει. Το τρίτο γκολ που φτιάχνει, το αποτυπώνει αυτό…

5) Ο Γιόβετιτς είναι πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει πίσω μια καριέρα δυνατή και δεν κοροϊδεύει. Αυτό βλέπει και ο Μεντιλίμπαρ και τώρα του έδωσε φανέλα βασικού. Και θα του ξαναδώσει… Γιατί μπαίνει μέσα και καταθέτει τον καλύτερό του εαυτό. 

6) Η ομάδα παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Κυκλοφορεί την μπάλα, ξέρει τι να την κάνει πλέον. Δεν θυμίζει εικόνα του πρόσφατου παρελθόντος. Κυρίαρχο τον έχει μάθει ο κόσμος του Ολυμπιακού…

7) Το πέναλτι του Ελ Κααμπί είναι για… πρόστιμο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Δεν είναι αγώνας επίδειξης. Σιγούρεψέ το, εκτέλεσε κανονικά. Γιατί αν γινόταν στραβή μετά στο ματς, ποιος θα έφταιγε;

8) Ανεξάρτητα του πέναλτι, 26 γκολ δεν τα λες λίγα για τον Ελ Κααμπί. Σε 38 επίσημα ματς, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν μπαίνουν εύκολα τόσα γκολ, ας μην γελιόμαστε. Δεν είναι… Ελ Αραμπί, αλλά δεν παύει να παίρνει γκολ ο Ολυμπιακός από τον Μαροκινό. 

9) Πολλοί περίμεναν ότι θα πάρει κάρτα ο Τσικίνιο για να μην παίξει στη Λαμία. Ο Μεντιλίμπαρ δεν το ήθελε αυτό. Λογικό. Απόψε, είχε εκτός Όρτα και Αλεξανδρόπουλο. Δεν είναι για… πολλά ρίσκα. 

10) Πολύ… κακό για το τίποτα με την ιστορία της Φενέρμπαχτσε. Και προφανώς στον Ολυμπιακό, στα γραφεία και στην ομάδα, γνώριζαν πως δεν θα επηρέαζε σε κάτι τις δικές τους αναμετρήσεις για το Conference League. 

11) Όντως ο Μεντιλίμπαρ πιστεύει πως το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, πως έχει δρόμο. Αισιόδοξος; Ίσως. Στήριξη στην ομάδα του; Σίγουρα…