«Σεφτέ» στα playoffs με... σβηστές μηχανές για τον Ολυμπιακό

«Σεφτέ» στα playoffs με... σβηστές μηχανές για τον Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:52 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:30 - 03.04.2024

Δίχως καν να ιδρώσει, ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του νίκη στα φετινά playoffs της Stoiximan Super League. Για να το κάνει αυτό, επικράτησε του Άρη με 3-0, έχοντας και χαμένο πέναλτι του Ελ Κααμπί.

Ένα ξεκούραστο απόγευμα και την πρώτη του νίκη στα φετινά playoffs της Stoiximan Super League περιλάμβανε το πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου κόντρα στον Άρη και με «σβηστές μηχανές» επικράτησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-0, για την 3η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος.

To έργο των «ερυθρόλευκων» έγινε πιο εύκολο από το ξεκίνημα, αφού από νωρίς πέτυχαν γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Κώστας Φορτούνης έβγαλε μία σέντρα στον Ελ Κααμπί, του οποίου η κεφαλιά κόντραρε στον Ρόουζ και κατέληξε στα δίχτυα. Για ένα μικρό διάστημα ακολούθησε η πίεση των φιλοξενούμενων, ωστόσο άμεσα οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ ανέκτησαν τον έλεγχο. Οι ίδιοι έψαξαν με ηρεμία το δεύτερο γκολ, κάνοντας κατά κύριο λόγο κυκλοφορία της μπάλας. 

Αυτό που τους εμπόδιζε να βρουν χώρους ήταν η κλειστή άμυνα των «κίτρινων», η οποία περίμενε τον Ολυμπιακό κατά κύριο λόγο στο δικό της μισό. Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πιο εύκολα στο 41’, όταν ο Ελ Κααμπί κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε από τον Μπράμπετς. Εντούτοις ο ίδιος έστειλε συστημένη την μπάλα στα χέρια του Κουέστα, στην προσπάθεια του να σκοράρει «α λα Πανένκα». 

Στο δεύτερο ημίχρονο το μοτίβο ήταν παρόμοιο στο ξεκίνημα. O Ολυμπιακός έψαχνε ήρεμα χώρους, προκειμένου να βρει το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» το ματς. Αυτό το έφερε ο Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος με ένα ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, στο 60ο λεπτό του αγώνα. Το σκορ αυτό δεν εμπόδισε από τους «ερυθρόλευκους» από το να ψάξουν για ένα ακόμα τέρμα, εντούτοις η ηρεμία ήταν κυρίαρχο στοιχείο. 

Με τον χρόνο να κυλά ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά. Οι Πειραιώτες είχαν το μαξιλαράκι ασφαλείας, ο Άρης έδειχνε να μην έχει δυνάμεις και όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει με 2-0. Τελικά, λίγο πριν το τέλος ήρθε και το τρίτο γκολ. Ο Ζέλσον Μαρτίνς δέχθηκε μία μπαλιά εντός της περιοχής και από αριστερά έστρωσε στον Ζοάο Καρβάλιο (89'), που με πλασέ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα.

Sportal Studio Live με Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, Ολυμπιακός - Άρης και ΠΑΟΚ - Λαμία
SPORTAL ORIGINALS

15:01 - 03.04.2024

Sportal Studio Live με Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, Ολυμπιακός - Άρης και ΠΑΟΚ - Λαμία

Αμέσως μετά τη λήξη του αθηναϊκού ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, η έκτακτη εκπομπή Sportal Studio Live έρχεται με όλο το ρεπορτάζ από τη Λεωφόρο και σχόλιο των Μπάμπη Τσιμπίδα, Κώστα Τσίλη. Διονύσης Βερβελές και Αλέξης Σαββόπουλος για το Ολυμπιακός - Άρης, ο Μάνος Τσαλγατίδης για το ΠΑΟΚ - Λαμία. Παρουσιάζουν οι Παύλος Κουστέρης και Γιώργος Περπερίδης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Μπορεί ο Άρης να μην εμφανίστηκε στο γήπεδο και να έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του, όμως ο Ολυμπιακός δεν «καθάριζε» το ματς. Όσο δεν το «καθάριζε» τόσο έφευγε η ηρεμία από τον κόσμο, όμως ο Ποντένσε τελικά τον λύτρωσε.

ΜVP:

O Ποντένσε! Δεν ήταν επ ουδενί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του, αλλά ο Πορτογάλος και προσπάθησε και έψαξε χώρους για να σκοράρει αλλά και για να τροφοδοτήσει συμπαίκτη του. Τελικά πέτυχε και τέρμα το οποίο ήρθε σε καίριο σημείο και με εξαιρετικό τρόπο.

TΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Τρία στα τρία έχει ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη τη φετινή σεζόν. Το πρώτο παιχνίδι της σεζόν ολοκληρώθηκε με 4-1, ενώ το δεύτερο με 2-1. Επιπλέον, αυτή είναι η πρώτη νίκη των «ερυθρόλευκων» στα playoffs, μετά το 3-1 από τον Παναθηναϊκό και το 1-0 από την ΑΕΚ.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο, Έσε, Φορτούνης, Ποντένσε, Γιόβετιτς, Ελ Κααμπί.

Άρης (Μάντζιος):
Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα, Βερστράτε. Σαβέριο, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: