Οι δύο δραστικές αποφάσεις που πήρε η Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό: Παραμένει στο πρωτάθλημα αλλά θα μποϊκοτάρει άλλες διοργανώσεις

Φενέρμπαχτσε

i

©Photo by Huseyin Yavuz /dia images via Getty Images/Ideal Images

Οι δύο δραστικές αποφάσεις που πήρε η Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό: Παραμένει στο πρωτάθλημα αλλά θα μποϊκοτάρει άλλες διοργανώσεις

Κώστας Τόπας 09:15 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 05.04.2024

Η Φενέρμπαχτσε μπορεί να μην αποσύρθηκε τελικά από το τουρκικό πρωτάθλημα αλλά πήρε δύο δραστικές αποφάσεις, λίγες ημέρες πριν την μεγάλη μάχη με τον Ολυμπιακό στο Conference League.

Η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσημα τις ποινές της Φενέρμπαχτσε σχετικά με τον αγώνα κόντρα στη Τράμπζονσπορ, κατά τον οποίο εκτυλίχθηκαν επεισόδια. Υπενθυμίζεται ότι χούλιγκαν από την ομάδα της Τραπεζούντας εισέβαλαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των παικτών της Φενέρ, οι οποίοι από την πλευρά τους απάντησαν.

Η Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό ξεκίνησε την επανάστασή της – Η σφαίρα και το πρωτάθλημα που πήρε η Γαλατασαράι
REST OF THE WORLD

19:42 - 04.04.2024

Η Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό ξεκίνησε την επανάστασή της – Η σφαίρα και το πρωτάθλημα που πήρε η Γαλατασαράι

Η Φενέρμπαχτσε αποφάσισε να κατέβει με την Κ19 στον τελικό του Σούπερ Καπ Τουρκίας κόντρα στη Γαλατασαράι και η απάντηση στο ερώτημα είναι ότι έχει ξεκινήσει μία… επανάσταση για να αλλάξει το ποδόσφαιρο στη γειτονική χώρα.

Οπως έγινε γνωστό, στην ομάδα της Τραπεζούντας επιβλήθηκε τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών για τις επόμενες έξι αγωνιστικές και πρόστιμο 3 χιλιάδες ευρώ. Οπως επίσης, τιμωρήθηκε και ο εκ των βοηθός του προπονητή της ομάδας, Αμπντουλάχ Αβτσί, Εγκεμέν Κορκμάζ με ποινή μίας αγωνιστικής.

Οσον αφορά τους ποδοσφαιριστές της Φενέρμπαχτσε, η τουρκική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι οι Όστερβόουλντε και Ιρφάν Τσαν Εγκριμπαγιάτ τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική ενώ ο Οσαγί Σάμουελ, που έγινε μέχρι και γκράφιτι, απέφυγε οποιαδήποτε ποινή. Ολα αυτά λίγες ημέρες αφότου η τουρκική ομάδα αποφάσισε πως δεν θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Αλί Κοτς στην ιστορική συνεδρίαση που διεξήχθη στο «Σουκρού Σαράτσογλου» παρουσία περισσοτέρων από 25 χιλιάδων μελών του συλλόγου.

Η απόσυρση από τη Süper Lig θα αξιολογηθεί ξανά

Δεν αποκλείεται η απόσυρση της Süper Lig να αξιολογηθεί ξανά, αφού θα μπει ξανά στην ατζέντα της επόμενης γενικής συνέλευσης, σε τρεις μήνες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς.

«Κάποιος είπε ότι θα ήταν καλύτερο να βάλουμε τους νεαρούς παίκτες στο πρωτάθλημα και την πρώτη ομάδα στο Conference League αλλά δεν πρέπει να ενεργούμε ως θίασοι σε αυτό το θέατρο», είπε ο πρόεδρος. ο οποίος επιτέθηκε στην τουρκική Ομοσπονδία τονίζοντας ότι εκείνη έβλαψε την ομάδα του.

Ωστόσο, στην προαναφερθείσα συνέλευση εγκρίθηκαν τρία όχι τόσο δραστικά αλλά δυναμικά μέτρα. Καταρχάς, η Φενέρμπαχτσε δεν θα παίξει το Σούπερ Καπ Τουρκίας με τη Γαλατασαράι, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο και προγραμματισμένο για αυτήν την Κυριακή, 7 Απριλίου ή θα αγωνιστεί με την ομάδα κάτω των 19 ετών εάν δεν επιλεγεί ξένος διαιτητής.

Οπως επίσης, αποφασίστηκε η Φενέρμπαχτσε να μην συμμετάσχει στο Κύπελλο Τουρκίας τις επόμενες δύο σεζόν ή θα παίξει με την ομάδα κάτω των 19. Και τέλος, η διοίκηση της ομάδας, θα ζητήσει από τη FIFA και την UEFA να παρέμβουν για να τερματιστεί η ένταση που διαπερνά το τουρκικό ποδόσφαιρο αυτή τη σεζόν από συνεχή σκάνδαλα στα γήπεδα.